Hallo lieve foodlovers, of moet ik nu zeggen taartlovers?
Wat doe je in het weekend en je man heeft zin in iets lekkers 😉 ?? Juist een aardbeien tiramisu taart bakken met je lieve man, “ hoe romantisch is dat? #romantiekindekeuken
De afgelopen tijd heb ik steeds meer zin gekregen in bakken. Hier ben ik nog niet zo goed in, maar ik merk aan jullie reacties dat jullie het leuk en lekker vinden als ik een taart maak.
Kies vooral voor Hollandse aardbeien, die smaken nu lekker zoet en zijn een prima match met de geurige vlierbloesemsiroop die je makkelijk zelf kan maken.
En zeg nou zelf wie zegt er nou nee, tegen een mix van mascarpone met slagroom?? Mijn man in ieder geval niet….
Tadaa I present to you, de aardbeien tiramisu taart.
- voor de cake
- 3 eieren
- 60 g suiker
- 1/2 vanillestokje
- 90 g meel of tarwebloem
- 1 tl bakpoeder
- voor de vulling
- 300 g slagroom
- 250 g mascapone
- 1 vanillestokje
- 50 g suiker
- 2 el vlierbloesemsiroop
- 500 g Hollandse aardbeien
- 200 g lange vingers
- vers geperst sap van één sinaasappel in een schaaltje
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven voor op 180 graden op boven en onder warmte.
Doe de eieren, suiker, vanillemerg in een beslagkom en zeef hier de bloem en bakpoeder boven. Mix alle ingrediënten voor het beslag goed door elkaar met een mixer of een keukenmachine.
Vet een springvorm (15 tot 20 cm) in met boter en doe hier het beslag in. Plaats in het midden van de oven voor ongeveer 30 tot 35 minuten. Test met een saté prikker of de cake gaar is. Laat het daarna even afkoelen.
- Doe de slagroom en suiker in een vetvrije kom en mix tot deze stevig is.
Meg de mascarpone met het vanillemerg en siroop tot een romige cremé en vouw de slagroom hier voorzichtig doorheen. - Haal het kroontje van de aardbeien en snijd ze in plakjes. Doe de helft van de lange vingers met de gesuikerde kant in de sap van de sinaasappel.
- Plaats een taartring (van de springvorm) om de cake en doe 1/3 van de mascarpone en slagroomvulling hierin. Leg hierop een laag aardbeien en doe weer 1/3 van de room erop. Leg hierop de in sinaasappelsap gedrenkte lange vingers en verdeel het laatste deel van de room op en rondom de taart. Laat de taart nu 2 uur in de koelkast opstijven.
- Haal de taart uit de koelkast en verwijder de taartring. Doe de resterende langer vingers om taart heen en de rest van de aardbeien verdeel je boven op de taart voor decoratie.
13 Comments
Foodblabla
20 juni 2015 at 15:07Graag gedaan Elvira!
Corrie Hekkers-Konings
23 mei 2018 at 17:35Geweldig Jacqueline! Mooi lint met strik erom en je hebt een prachtige Charlotte Russe.
Mercedes Miguens Gonzalez
23 mei 2018 at 17:58Gracia 🤗
Merel Schoofs
23 mei 2018 at 18:13Joris en Rob… deze doen voor zondag? 😄😄
Corrie Hekkers-Konings
23 mei 2018 at 19:03Volgende week is manlief jarig……verrassing! ssstttt niet verder vertellen!
Foodblabla
23 mei 2018 at 20:39Leuk ben benieuwd alvast fijne dag! 🎂
Corrie Hekkers-Konings
23 mei 2018 at 20:57Dank je wel……ik ben niet van de foto’s maar doe mijn best! 🎂
Marieke Schut
23 mei 2018 at 21:45Lieke Brouwer
Lieke Brouwer
24 mei 2018 at 07:17T klinkt heerlijk!
Sharon de Weerd
23 mei 2018 at 21:56Eline deze moeten we. En dan veilig thuis opeten😂😂
Eline van den Berg
23 mei 2018 at 22:08Ik moet een slabbetje voor🙈
Sharon de Weerd
23 mei 2018 at 22:29Sowieso. En ik wil dan graag een anti-spat-scherm😂
Hubert van den Heuvel
25 mei 2018 at 21:30Leon Hable!