Goedemorgen lieve foodlovers!
Om nog even in de flow te blijven van het ultieme zomergevoel vandaag voor jullie een heerlijk zomers fruittoetje 😉
“Gegrilde ananas spiesjes met honig/yoghurt-dip en verse munt.”
Bij ons op het terras groeit nu volop munt, zelfs na de winter komt de munt weer volop terug..
Munt is ook heerlijk als muntthee: doe de munt in een mok of theepot en overgiet de bladeren met kokend water beetje honing erbij en genieten maar!
- 1 verse ananas
- 8 houten lange prikkers
- 1 kopje Griekse of Turkse yoghurt
- 3 el honing
- 3 el vers gehakte munt
Ingredients
|
- Leg stokjes in water en laat ze weken gedurende minstens 5 minuten.
Schil de Ananas en snijd in vieren vanaf de top, haal de harde kern eruit en snijd in blokjes.
Rijg de blokjes ananas aan de prikkers en bestrijk de spiesjes licht met de olie(dit gaat het makkelijkst met een kwastje). Maak de grillpan goed heet en gril de spiesen voor ongeveer 2 Ã 3 minuten aan iedere kant, totdat ze een mooi grill streepje hebben.
Leg de spiesen op een leuke schaal. Meng de yoghurt met de honing en serveer bij de spiesjes, strooi op het laatst de gehakte munt eroverheen en Enjoy!
No Comments