BLOG DOORDEWEEKS SALADES VEGETARISCH GERECHT

Roze quinoa/salade

 

“Superfood!”

Gisteren maakte ik deze Quinoa salade met  geroosterde biet en sjalot.

Het is een heerlijke frisse vegetarische  salade met een mooie roze kleur door de bietjes, en het heeft een zacht zoete smaak.

 

(bron, AH)

Roze quinoa/salade
Roze quinoa/salade
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat iets afkoelen. Schil ondertussen de bietjes. Snijd 350 g in partjes en de rest in kleine blokjes van een ½ cm (brunoise). Doe de partjes in de ovenschaal en de blokjes in een kom. Pel de sjalot, snijd ze in kleine partjes en doe ze bij de partjes biet in de ovenschaal. Besprenkel met de olie en bestrooi met het zout. Rooster ca. 45 min. in de oven. Meng de azijn en mayonaise door de bietenblokjes. Schep het mengsel door de lauwwarme quinoa. Schep de yoghurt in een kom. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en meng de koriander en de helft van het rasp door de yoghurt. Verdeel de rucola over een platte schaal. Schep de quinoa erop en verdeel de geroosterde groenten erover. Serveer de korianderyoghurt erbij. Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.