Hi Foodlovers,
Heerlijk voor de feestdagen, of gewoon zomaar, een Appelstrudel met noten probeer daar maar eens van af te blijven
Liefs Jacq.
- 1 rol bladerdeeg van Tante Fanny
- 2 grote goudrenetten of andere appels naar keuze
- sap van 1/2 citroen
- 100 g paneermeel
- 100 g kristalsuiker (fijn)
- 50 g noten (pecan, hazel en walnoot) licht geroosterd en fijngehakt
- 1 snufje kaneel
- 1 ei geklutst
- poedersuiker
Ingredients
|
- Verwarm de oven op 220 graden boven en onder warmte.
- Was de appels verwijder het klokhuis, snijd in kleine blokjes, besprenkel met citroensap en bestrooi met kaneel.
- Haal het deeg uit de verpakking en rol het bladerdeeg met bakpapier en al uit op een bakplaat, snijd het deeg aan de lange kanten om de 2 centimeter ongeveer 8 centimeter in aan beide kanten. Bestrooi over het midden van het deegdeeg met het paneermeel en verdeel de appelblokjes over het midden van het deeg, bestrooi met suiker en de noten. Vouw de repen bladerdeeg als een vlecht(kruislings) over de vulling naar binnen.
- Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei, zet de bakplaat in het midden van de oven. Bak de appelstrudel voor 30 minuten in de oven goudbruin en gaar. Bestrooi met poedersuiker.
No Comments