Hoi Foodlovers,
Met een knipoog naar de Kerstdagen deel ik vandaag alvast deze overheerlijke en feestelijke Chicken Pie met jullie. Slaan jullie hem vast op bij jullie favorieten?
Liefs Jacq

Servings |
4personen |
Servings |
4personen |
- 2 el olijfolie
- 1 grote winterwortel geschild in kleine blokjes
- 1 grote prei in dunne ringen gesneden
- 1 teen knoflook geperst
- 100 g roomboter
- 3 el bloem
- 100 ml droge witte wijn
- 3 takjes verse dragon 2 fijngehakt en 1 voor garnering
- 100 ml slagroom
- 450 ml kippenbouillon
- peper en zout
- 1 rol verse roomboterbladerdeeg uit de koeling
- 100 g driepvries doperwten
- 5 kippendijen gegaard en in stukjes uit elkaar getrokken (pulled chicken)
- 2 takjes verse peterselie fijngehakt
- 1 ei geklutst
- steker in gewenste vorm bijvoorbeeld een ster
- ovenschaal ingevet met boter of lie
Ingredients
|
- Verwarm de oven op 200 graden boven en onder warmte
- Bak in een verwarmde koekenpan met de olijfolie de wortel, prei, knoflook al roerend voor 5 minuten totdat de groenten zachter worden, haal het uit de pan en houd apart.
- Smelt in dezelfde pan de roomboter, voeg de bloem toe goed roeren en laat dit mengsel 1 minuut doorkoken, blus af met de wijn en voeg de gehakte dragon toe laat dit ook voor 1 minuut koken op zacht vuur. Voeg room, en beetje voor beetje de kippenbouillon toe en klop dit met een garde goed door elkaar totdat er een mooie gladde saus ontstaat, breng op smaak met peper en e.v.t nog zout naar smaak.
- Haal het bladerdeeg uit de koelkast, rol uit en steek met een steker de vormpjes uit.
- Doe de groenten, stukjes kip en dopertwen bij de saus roer goed door en breng op smaak met de fijn gehakte peterselie. Giet het mengsel in de ovenschaal en leg de bladerdeeg vormpjes hier dakpansgewijs bovenop. Bestrijk de bovenkant met geklutst ei en bak de Chicken pie in de voorverwarmde oven voor 30 tot 40 minuten.
- Laat na baktijd 5 minuten staan op een rooster. Enjoy
No Comments