Boeren appel/bessen cake
Lekker voor het weekend!
Ingrediënten
- 110 gram zelfrijzende bakmeel
- 80 gram fijne kristalsuiker
- 60 gram boter
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- 60 ml melk
- 1 appel in stukjes
- 100 gram blauwe bessen
- 1 el rietsuiker
Ingrediënten
|
Instructies
- Lekker voor het weekend! Een Boeren appel/bessen cake.
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 160 graden en het snijden van de appel in dunne plakjes. Vervolgens bekleed je de cakevorm met bakpapier. Voor het beslag mix je het meel, de boter, het ei, suiker, vanille en melk met een mixer. Heb je geen mixer? Dan wordt het flink kloppen met de hand, maar dat kan natuurlijk ook. Klop/mix het goed door tot het een mooi samenhangend geheel is geworden. Giet dan het beslag in de cakevorm. Verdeel hierover de gesneden appel en bessen. Tot slot, voordat het cakeje in de oven gaat, strooi je nog een beetje suiker eroverheen. Nu kan hij in de oven voor ongeveer 40 minuten. Enjoy!
No Comments