Hi foodlovers!
Is het een burger of is het een muffin?
Het is gewoon een burger en muffin in één, dat is handig en lekker, en dan hoef je ook niet te kiezen…
Zijn jullie ook zo gek van hamburgers en muffins, dat moet je deze belachelijk lekkere burger muffin eens maken, door het kant & klare deeg staan deze muffins binnen een half uur op jou bordje te shinen.
En dat is handig voor als je snel wat lekkers wilt maken!
Enjoy!
- Voor de burger
- 300 g rundergehakt
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 teen knoflook geperst
- 3 plakjes smeltkaas cheddar
- 1 blik brooddeeg van danerole 6 broodjes
- 2 el tomatenpuree
- ketchup Heinz
- Voor de topping
- 4 augurken in plakjes
- 3 plakjes smeltkaas cheddar snijdt de plakjes in vieren
- ketchup
- 1 muffinvorm balkblik
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven op 190 graden en vet de muffinvorm in met bakspray, boter of olijfolie.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak /rul het gehakt bruin, voeg de ui, knoflook, tomatenpuree en ketchup toe, roer goed door en laat dit op zacht vuur voor 10 minuten meebakken. Voeg de plakjes kaas toe, en als de kaas gesmolten is roer je alles goed door elkaar, haal daarna de pan van het vuur.
- Haal het deeg uit het blik volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, en druk de bolletjes deeg in ieder muffinvormpje. Maak in ieder deegbolletje een diep kuiltje (met je duim) en vul dit royaal met het gehaktmengsel.
- Bak de muffins in de oven voor 15 minuten, haal ze voorzichtig uit de oven (pas op heet!) en leg op iedere muffin wat plakjes kaas, zet ze terug totdat de kaas gesmolten is.
- Garneer de Burger muffins met ketchup en een plakje augurk.
Enjoy!
6 Comments
Kaatje Kakel
1 april 2017 at 17:23Anthony Visser
Daniëlle
2 april 2017 at 08:53Wat een superleuk en lekker idee! Ik ga ze onthouden!
Gabrielle Stam
8 juni 2018 at 18:53Harmen Bergmans iets voor jou?
Charisse De Brabander-Scholten
15 maart 2019 at 11:59Monique Neervoort Van der Ende Mmm dit lijk me ook lkkr
Monique Neervoort Van der Ende
15 maart 2019 at 12:17Zooo die ga ik onthouden😋😋
Jorma Bethlehem
15 maart 2019 at 12:35Kimberley Bethlehem