Hi foodlovers!
Met deze broodcake zorg je voor het ultieme Lente gevoel in huis, de cake is afgeleid van de Zweedse broodtaart, de taart wordt meestal geserveerd als er iets te vieren valt, dus met het oog op ’t Paasfeest, staat deze cake op jou gedekte tafel helemaal niet verkeerd, maar ook op andere feestjes maak je indruk met dit deze heerlijke broodcake.
Het leuke van deze cake is, dat je hem kan beleggen met alles wat jij lekker vind, ik heb nu vis gebruikt, maar ook met ham en diverse kaassoorten, is deze cake bijzonder lekker.
Voor alle fanatieke broodbakkers onder ons is het misschien ook nog leuk om het brood helemaal zelf te bakken, maar ik ga voor de makkelijke en snelle manier 🙂
Enjoy!
Servings |
6personen |
Servings |
6personen |
- 1 wit casinobrood
- 2 hard gekookte eieren
- 2 bakjes Philadelphia roomkaas kruiden
- 1 bakje kruidenkaas light AH
- 1 bakje Bietensread AH of andere spread naar keuze
- 1 bakje Surimi/krab salade Johma
- 1 pakje gerookte zalm plakjes 100 a 150 g
- 1/2 komkommer in dunne plakjes geschaafd of gesneden
- 1 bosje radijs in dunne plakjes geschaafd
- 1 bosje bieslook
- 1 bakje kiemen naar keuze
- 8 groen asperges in dunne plakjes geschaafd (optioneel)
Ingredients
|
- Snij het casinobrood over de lengte in 4 gelijke plakken. Met of zonder korst aan jou de keuze.
- Smeer op de onderste laag royaal de bietenspread.
- Op de 2e laag gaat de surimi /krab salade van Johma.
- De 3e laag besmeer je eerst met de kruidenkaas light, en daarna leg je de dun geschaafde plakje komkommer er bovenop.
- En op de 4e laag tevens de laatste, smeer je rest van de kruidenkaas, en daarop leg je de plakjes zalm.
- Stapel alle broodplakken op elkaar, totdat het weer één casinobrood wordt, wikkel de broodcake in vers houdfolie en leg de cake voor twee uur in de koelkast.
- Na twee uur in de koelkast haal je de broodcake uit de folie, en zet je hem alvast op een plank waarop je de cake ook gaat serveren.
- Nu kan je de cake gaan versieren, bestrijk de cake eerst rondom met de kruidenroomkaas aan de buitenkant, dit gaat het beste met de bolle kant van een lepel of met een spatel. Leg bovenop de broodcake de plakjes ei, radijs, kiemen en versier de buitenkant rondom met de bieslook en asperges, en ook nog wat kiemen.
- Bestrooi de broodcake e.v.t met wat versgemalen peper. Enjoy!
24 Comments
Maik Galenkamp
7 april 2017 at 18:58jammie
Nicoline
15 april 2017 at 09:00Hoi, even een vraag: zijn de asperges rauw of heb je die geblancheerd?
Jacqueline Sluijter
15 april 2017 at 09:51Goedemorgen Nicoline
Ik heb de groene asperges niet geblancheerd.
Omdat ze heel erg dun geschaafd zijn, kan je ze prima rauw eten.
Fijn Paasweekend!
Jacq
Evelien Carlos Gil Valcarcel
29 maart 2018 at 11:49Dit ziet er mooi en lekker uit Mariëlle!
Evelien Carlos Gil Valcarcel
29 maart 2018 at 11:51Ella, ook iets voor jou!😋
Evelien Carlos Gil Valcarcel
29 maart 2018 at 11:54Linda…voor de paasbrunch op het werk? Maak jij wel ff…😁
Mariëlle Portier
29 maart 2018 at 13:22Haha je hebt er echt zin in hè?!
Petra Bos
29 maart 2018 at 11:57Dat ziet er heerlijk uit en wat mooie gemaakt.
Corrie Hekkers
29 maart 2018 at 12:08Naast lekker nog een beauty ook! 😀
Leonie Holweg
29 maart 2018 at 17:57Julie Frijstein, als je toch nog wil koken 2e paasdag! 😉
Julie Frijstein
29 maart 2018 at 18:12Dan moet je me wel komen opzoeken in een gesloten inrichting met dwangverpleging
Leonie Holweg
29 maart 2018 at 18:19Hahahaha
Saskia Vd Dungen-Verhagen
29 maart 2018 at 18:19Meike wij houden van brood!!! 😍
Saskia Vd Dungen-Verhagen
29 maart 2018 at 18:20I.p.v. vis iets anders!
Hedwig Adema Witteveen
23 maart 2019 at 13:46Wat heb je dat práchtig gedaan, echt heel mooi met die groene asperges ook, wów !!
Foodblabla
23 maart 2019 at 14:58Hedwig Adema Witteveen dankjewel 🌾…
Judith Booij
23 maart 2019 at 17:53Wat een onwijs leuk, origineel ding!
Foodblabla
23 maart 2019 at 19:41thanks 😘
Kimberley Mol
23 maart 2019 at 18:55Jolette de Weijer
Jolette de Weijer
23 maart 2019 at 19:28Kimberley Mol mmmmmmmmmmm
Petra Bos
23 maart 2019 at 21:14Wat ziet dat er mooi uit echt super mooi.
Foodblabla
23 maart 2019 at 21:31Petra Bos 👌☺🌾
Nieke Vermaak
24 maart 2019 at 09:29Marijke Vermaak-Coppens
Marijke Vermaak-Coppens
31 maart 2019 at 10:27Nieke Vermaak dat ziet er lekker uit.