BIJGERECHT HARTIG SNACKS

Cheesy Bread met kaas uit Kollum

Hallo lieve foodlovers

Een tijdje geleden kreeg ik een leuk kaasplankje per post opgestuurd vanuit Kollum. 6 heerlijke kazen om te proberen.

  • De Stolwijcker Boerenkaas
  • Belegen út Kollum
  • Tynjethaler Boeren Gatenkaas uit Friesland
  • Boerenkaas Grove Olijf Tomaat
  • Boer’n Trots Geitenkaas Honing Tijm
  • Boer’n Trots Bospaddenstoel

Super lekkere kazen en voor mijn Cheesy Bread heb ik de belegen kaas uit Kollum gebruikt. De overige kazen hebben wij heerlijk uit het vuistje gegeten met een goed glas wijn erbij. Dat is puur genieten.

Wil jij ook deze heerlijke kazen proberen, ga dan naar http://www.kaasuitkollum.nl/ en bestel daar de overheerlijke kaas. Verzending kan gewoon per post want alles wordt goed vacuüm verpakt!

Kaas uit Kollum
Onze heerlijke kazen uit Kollum zijn bereid uit pure, Hollandse melk. Lekker om te proeven, goed om te delen en belangrijk om te koesteren.
Wij hechten waarde aan het oude ambacht van het bereiden van de traditionele kaas uit Kollum. Deze kazen worden nog met de hand gemaakt volgens origineel familierecept. Het traditioneel rijpen hoort daarbij; onze kazen krijgen nog echt de tijd om op smaak te komen, op de houten planken in het pakhuis. Dat maakt onze kazen zo bijzonder!

Cheesy bread met kaas uit Kollum

Cheesy bread met kaas uit Kollum

Cheesy bread met kaas uit Kollum

Cheesy bread met kaas uit Kollum

Cheesy bread met kaas uit Kollum

Cheesy bread met kaas uit Kollum

Cheesy bread met kaas uit Kollum

Cheesy bread met kaas uit Kollum


Cheesy Bread met kaas uit Kollum
Cheesy Bread met kaas uit Kollum
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm je oven voor op 180 graden.

    Rasp de kaas.
  2. Hak de kruiden, pers de knoflook, en roer dit door de olijfolie, breng op smaak met wat zeezout.
  3. Snijd het brood in met een broodmes tot de bodem, zorg ervoor dat je niet helemaal tot de bodem snijdt. zodat de plakken nog aan de bodem vast blijven zitten. Doe dit voorzichtig en maak plakken van ongeveer twee centimeter breed.
  4. Draai het brood een kwartslag en herhaal het snijden, zodat je vierkantjes krijgt van ongeveer twee bij twee centimeter. Smeer het brood in met het olie/kruiden mengsel, dit gaat prima met een kwast, en strooi vervolgens de geraspte kaas erover maar ook tussen het brood. Zorg dat de kaas overal tussen zit.
  5. Verpak het brood in een stuk zilverfolie, zodat hij helemaal is ingepakt, en bak het brood voor 15 minuten, verwijder de folie en bak het brood nu nog voor z’n 5 a 10 minuten totdat het mooi bruin en crispy is.

    Strooi er evt. nog wat zout overheen en enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.