Hallo lieve foodlovers
Wentelteefjes met aardbeien en yoghurt
De term verloren/gewonnen brood heeft te maken met de wijze waarop dit gerecht is ontstaan. In vroegere tijden gooide men geen voedsel weg, daarom was het gewoonte om oud – maar nog niet beschimmeld – brood weer eetbaar te maken door middel van dit recept. Tegenwoordig wordt het niet vaak meer om deze reden gemaakt, maar veeleer omdat men het zoete gerecht als een lekkernij beschouwt.
Porties |
2personen |
Porties |
2personen |
- 4 tot 6 plakjes ciabatta ongeveer 1/2 cm dik
- 2 eieren
- 2 el melk
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 tl kaneel
- 1 el boter
- 1/2 bakje verse aardbeien
- 4 el Griekse yoghurt
- 1 handje verse basilicum
- honing optioneel
Ingrediënten
|
- Was de aardbeien, haal de kroontjes eraf en halveer ze en doe ze in een kommetje. Strooi 1 zakje vanillesuiker er overheen en laat het 10 minuten intrekken.
- Doe de eieren, melk, kaneel en 1 zakje vanillesuiker in en kom en klopt dit met een garde los.
- Verhit een koekenpan met de boter. Doop de plakjes brood door het eimengsel, laat het even uitlekken en bak ze voor 2 à 3 minuten per kant mooi goudbruin. Laat de broodjes een beetje afkoelen.
- Leg de broodjes op een bord, verdeel wat yoghurt en aardbeien er overheen. Garneer met wat basilicum. Lekker met wat extra honing.
No Comments