NAGERECHT SNACKS ZOET

Clafoutis met pruimen

5 september 2015

In de BeeBox zaten mooie en lekkere biologische pruimen. Met de mooie pruimen heb ik die dag ook nog een heerlijk dessert gemaakt namelijk clafoutis,  daar kan bijna nooit wat mis mee gaan. Het is een heerlijk snel te maken dessert op basis van wat bloem en eieren en fruit na keuze! Clafoutis met pruimen is een mooi dessert die het best tot zijn recht komt als je hem lauwwarm serveert. Ook lekker op een regenachtige herfstdag.

Clafoutis
Clafoutis met pruimen
Clafoutis met pruimen
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Vet de ovenschaal in met roomboter. Halveer de pruimen en ontpit ze. Leg de pruimen met de bolle kant naar beneden in de schaal, tot de bodem helemaal bedekt is
  2. Meng in een grote kom de speltbloem, suiker, vanillesuiker en eieren. Voeg de melk en een mespunt zout toe en roer met een garde tot een mooi beslag. Giet dat over het fruit in de schaal en zet de schaal ongeveer 40 min. in de oven totdat het deeg een mooi korstje heeft.

    Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

You Might Also Like...

2 Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.