Hi foodlovers!
Ben je net als ik dol op pindakaas en ijs, dan zou je deze super lekkere pindakaas taart uit het vriesvak echt eens moeten proberen.
TIP:Haal de taart wel 15 minuten van tevoren uit het vriesvak
Enjoy!
- Voor de bodem
- 10 digestive koekjes fijn gemalen of verkruimeld.
- 15 oreo koekjes fijn gemalen of verkruimeld
- 5 el gesmolten roomboter
- voor de vulling
- 150 g romige pindakaas 100 % pinda
- 120 g Philadelphia roomkaas
- 2 el poedersuiker
- 1 el volle melk
- 240 ml slagroom geklopt
- 1 tl vanille-extract
- 1 snufje zout
- voor de topping
- 1 flinke hand suikerpinda's
- 1 flinke hand chocoladevlokken
- 100 g gesmolten pure chocolade
Ingrediënten
|
- Zo maak je de taart:
Neem twee mengkommen, doe in de één de oreo kruimels en in de ander de biscuit kruimels en meng door beide 2,5 el gesmolten boter. - Bedek de bodem van de springvorm om en om met de twee soorten koekkruimels (zie foto) en druk het goed aan met bijvoorbeeld de achterkant van een glas, zorg ervoor dat de koekkruimels ook aan de zijkanten van de springvorm zit, ongeveer één of twee centimeter hoog.
- Klop met een mixer, of in een keukenmachine de, pindakaas, één el melk, poedersuiker, roomkaas, vanille extract los en romig het snufje zout, en spatel daarna voorzichtig de gekopte slagroom erdoorheen.
- Verdeel de vulling over de koekjesbodem, dek af met plasticfolie en zet de taart voor twee uur in de vriezer.
14 Comments
Fione
15 januari 2017 at 20:45Oef ziet er heerlijk uit! Ga ik eens proberen.Klopt het dat ik de geklopte slagroom mis in de ingrediënten? Met of zonder suiker?
Jacqueline Sluijter
15 januari 2017 at 20:50Hoi Fione,
Klopt, je hebt helemaal gelijk, ik heb het aangepast. Thanks!
Groetjes,
Jacqueline
Jorien Tiemessen
24 januari 2019 at 14:16Oooooh ik ben morgen aan het werk!!! Heb je nog een stukje over?😱😍
Foodblabla
24 januari 2019 at 20:01Jorien Tiemessen te laat!
Jorien Tiemessen
24 januari 2019 at 20:02🤔😉
Maaike van Zuijdam
24 januari 2019 at 18:39Christa Oorebeek – Mens🤷♀️🤦♀️👌🏻😂
Christa Oorebeek - Mens
24 januari 2019 at 18:52Maaike van Zuijdam hmmmm ziet er goddelijk uit, maar heb je gezien hoeveel ingrediënten??? Niet te doen hoor
Maaike van Zuijdam
24 januari 2019 at 18:53Christa Oorebeek – Mens je bent pindakaas fan of niet!!🙏🏻😂
Iwan van Aken
24 januari 2019 at 19:02PinKakaas ??? 😅
Foodblabla
24 januari 2019 at 20:00Iwan van Aken 😅
Katja Wiene
24 januari 2019 at 19:29Max😳
Daan Smit
24 januari 2019 at 19:53😍😍
Monique van der Beek-zegers
27 januari 2019 at 06:51Het is maar net, wat je lekker vindt, nietwaar?
Iwan van Aken
27 januari 2019 at 10:47Monique van der Beek-zegers zo is het ..