Crumpets met zoete of hartige toppings

Hi Foodlovers!

Crumpets, heb jij ze al eens gemaakt?

Deze soort van platte muffins, bak je in de pan met een steekring in plaats van in de oven.

De crumpets hebben na het bakken gaatjes boven en onderop, die zich heerlijk laten vullen met bijvoorbeeld roomboter en stroop of andere lekkere toppings. Zoals mijn foto’s hieronder.

Ze zijn het lekkers als je ze warm eet, en met dit recept maak je ze zelf zonder al te veel gedoe, maar let op, het beslag moet wel minimaal 30 minuten rijzen.

Enjoy!

Crumpets met kersenjam en creme fraiche
Crumpets met kersenjam en creme fraiche
Crumpets met avocado, ei en bacon
Crumpets met avocado, ei en bacon
Crumpets zalmburger
Crumpets
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Crumpets
Stemmen: 0
Score: 0
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties
10crumpets
Porties
10crumpets
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de melk in de steelpan lauwwarm, let op het mag niet koken
  2. Meng voor het beslag: de bloem, gist, suiker, zout en het bakpoeder door elkaar en roer voorzichtig de melk erdoor. Laat het beslag circa 30 minuten afgedekt met een natte theedoek rijzen op een warme plek, bijvoorbeeld in de woonkamer.
  3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en zet de ring(ingesmeerd met olie) in de pan. Laat de ring even warm worden en schep tot de helft vol met beslag. Laat circa 6 minuten bakken op laag vuur, (er moeten luchtgaatjes ontstaan). Verwijder de ring, keer de crumpets om en laat nog circa 4 minuten bakken. Bak zo ook de andere crumpets.
  4. Wij belegde de crumpets met een overheerlijke zalmburger, tzatziki en kiemen, verkrijgbaar bij Albert Heijn, maar je kan natuurlijk eindeloos variëren met beleggen.
  5. Ze zijn ook heerlijk met jam en een likje Creme fraiche. of met een gebakken ei en uitgebakken spek, kortom genoeg variatie, ik ben benieuwd wat jij ervan bakt. Enjoy!
Deel dit Recept
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.