Niet gecategoriseerd

Geroosterde Bloemkool met tijm en boter

Hi Foodlovers,

Wat kan ik genieten van geroosterde groenten, het heeft zoveel smaak! 

Deze geroosterde bloemkool met tijm en boter serveer je in z’n geheel.
Houden jullie ook zo van groenten, en wat is jullie favoriet? Ik ben benieuwd.

Liefs Jacq

Geroosterde Bloemkool met tijm en boter
Bloemkool met tijm en laurier in de bouillon
Geroosterde Bloemkool met tijm en boter
Geroosterde Bloemkool met tijm en boter

Geroosterde Bloemkool met tijm en boter
Geroosterde Bloemkool met tijm en boter
Geroosterde Bloemkool met tijm en boter
Recept Afdrukken
Servings
4personen
Servings
4personen
Instructions
  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Verwijder de bladeren van de bloemkool was de kool en snijd een stuk van de stronk zodat de kool goed blijft staan.
  3. Breng de bouillon samen met de laurier en wat takjes tijm aan de kook.
  4. Doe de bloemkool in de pan en laat de bloemkool in de kokende bouillon, voor 10 minuten zacht koken.
  5. Haal na 10 minuten de bloemkool voorzichtig uit het kookvocht, en laat hem in een vergiet uitlekken.
  6. Zet de bloemkool in een pan (geschikt voor de oven) of ovenschaal, verdeel de gesmolten boter over de bloemkool, en strooi er nog wat tijmblaadjes overheen. Rooster de bloemkool voor 15 a 20 minuten in de oven op 200 graden.
  7. Strooi na bereiding vers gemalen peper over de geroosterde bloemkool. Enjoy!
  8. Tip, Voor een niet vegetarische variant, strooi uitgebakken spekjes over de bloemkool.
Recept Afdrukken
print het recept

5 Comments

  • Reply
    Femke Van Den Berg
    15 januari 2019 at 10:12

    Ziet er heerlijk uit, Jacq- wat eet je er zelf bij?

    • Reply
      Foodblabla
      15 januari 2019 at 10:28

      Gisteren alleen maar een plak kip rollade, puur omdat ik persoonlijk even rustig aan wil doen met koolhydraten. Maar ik denk dat Runder tartaartjes en krieltjes er ook prima bij smaken.

    • Reply
      Foodblabla
      15 januari 2019 at 10:30

      of heerlijk op smaak gemaakte bulgur en marrakech worstjes..ook lekker! liefs, Jacq..

    • Reply
      Femke Van Den Berg
      15 januari 2019 at 10:32

      Dankjewel Jacq, dat laatste klinkt fantastisch! 😊👍🏻

  • Reply
    Judith Booij
    15 januari 2019 at 21:02

    Ook een goeie Mark-Jan!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.