Hi Foodlovers,
Wat kan ik genieten van geroosterde groenten, het heeft zoveel smaak!
Deze geroosterde bloemkool met tijm en boter serveer je in z’n geheel.
Houden jullie ook zo van groenten, en wat is jullie favoriet? Ik ben benieuwd.
Liefs Jacq
Servings |
4personen |
Servings |
4personen |
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Verwijder de bladeren van de bloemkool was de kool en snijd een stuk van de stronk zodat de kool goed blijft staan.
- Breng de bouillon samen met de laurier en wat takjes tijm aan de kook.
- Doe de bloemkool in de pan en laat de bloemkool in de kokende bouillon, voor 10 minuten zacht koken.
- Haal na 10 minuten de bloemkool voorzichtig uit het kookvocht, en laat hem in een vergiet uitlekken.
- Zet de bloemkool in een pan (geschikt voor de oven) of ovenschaal, verdeel de gesmolten boter over de bloemkool, en strooi er nog wat tijmblaadjes overheen. Rooster de bloemkool voor 15 a 20 minuten in de oven op 200 graden.
- Strooi na bereiding vers gemalen peper over de geroosterde bloemkool. Enjoy!
- Tip, Voor een niet vegetarische variant, strooi uitgebakken spekjes over de bloemkool.
5 Comments
Femke Van Den Berg
15 januari 2019 at 10:12Ziet er heerlijk uit, Jacq- wat eet je er zelf bij?
Foodblabla
15 januari 2019 at 10:28Gisteren alleen maar een plak kip rollade, puur omdat ik persoonlijk even rustig aan wil doen met koolhydraten. Maar ik denk dat Runder tartaartjes en krieltjes er ook prima bij smaken.
Foodblabla
15 januari 2019 at 10:30of heerlijk op smaak gemaakte bulgur en marrakech worstjes..ook lekker! liefs, Jacq..
Femke Van Den Berg
15 januari 2019 at 10:32Dankjewel Jacq, dat laatste klinkt fantastisch! 😊👍🏻
Judith Booij
15 januari 2019 at 21:02Ook een goeie Mark-Jan!