We hebben een weekje vakantie samen en dan wil je veel leuke dingen doen!
Dan wil ik niet al te lang in de keuken staan, en maak ik het liefst iets klaar waarbij je maar één pan hoef te gebruiken. Dit wok gerecht is zo klaar, en is naast een lekkere lichte maaltijd, ook een lekker fris zomergerecht door de smaak van limoen en koriander.
Als je liever andere noedels wilt gebruiken in dit recept dan kan dat. De curry rijstnoedels kan je het beste lauwwarm eten, want dan komen de smaken het meest tot zijn recht.
Pas op met het gebruiken van curry pasta’s, vaak zijn ze scherp of zout van smaak!
Kies voor dit gerecht de milde variant…dat is precies goed. Houd je van scherp, kan je er altijd een schepje sambal erbij doen.
- 125 g rijstnoedels
- 400 g rauwe garnalen
- 2 kopjes diepvries erwten
- 1 kopje sperzieboontjes in stukjes
- 1 el olijfolie
- 1 el vissaus
- 1 el sojasaus
- 1 tl suiker
- 1 ui in ringen gesneden
- 1/2 bosje koriander vers.
- 1 limoen in partjes
- 2 el currypasta mild
Ingrediënten
|
- Bereid de noedels volgen de gebruiksaanwijzing op de verpakking spoel af met koud water en zet weg.
- Verhit olie in de pan en bak de garnalen totdat ze roze kleuren, neem uit de pan en houd ze apart. Voeg in dezelfde pan, ui, sperziebonen, currypasta en een half kopje water toe en bak zacht voor 1 minuut op laag vuur. Laat dit rustig afkoelen.
- Roer sojasaus vissaus en suiker door elkaar en meng met de noedels (dit gaat heel goed met je handen).
- Meng er nu de groenten en de garnalen doorheen en schep de noedels in leuke schaaltje strooi de verse koriander er overheen en leg er een partje limoen bij.
Eten met stokje mag maar hoeft niet hoor!
Enjoy
No Comments