Hallo allemaal,
Het was weer een stralende dag vandaag!
Vanmiddag was ik samen met mij man in het park aan het lunchen, fijn hoor zo’n weekje vrij tussendoor, waarbij niks moet en alles mag.
Voor het eten vanavond had ik het erg makkelijk, we maakte namelijk heerlijke omelet wraps. We hebben meestal wel eieren in huis, dus omeletjes zijn zo gemaakt en je kan er eindeloos mee variëren, met de vulling bedoel ik. Voor vandaag hebben wij ze een Oosters tintje gegeven met Szechuan peper, koriander en een smaakvolle dipdressing.
Succes met het maken van deze makkelijke en overheerlijke rolletjes!
(lekker makkelijk voor doordeweeks, een soepje erbij is ook lekker)
Wat is Szechuan-peper?
Szechuan -peper heeft een geheel eigen smaak en geur die lastig met andere smaken te vergelijken is. Het is niet heet/pedis zoals de naam zou kunnen doen vermoeden, maar het heeft een aparte smaak die een vreemd, verlammend effect op de tong heeft. Een beetje alsof je met je tong een batterij aanraakt. Het geeft een smaakexplosie in je mond.
- voor de omelet plus de vulling
- 6 eieren
- 1 bosje koriander
- 1 rode paprika in dunne reepjes gesneden
- 1 halve komkommer in dunne reepjes gesneden
- 4 lente-uitjes in dunne reepjes gesneden
- 1 bakje gekookte garnalen
- 1 handje verse muntblaadjes
- 1 scheutje vissaus
- 1 el szechuan-peper even in de pan roosteren en dan fijnmalen
- 4 tot 6 blaadjes botersla een per omelet
- voor de dip
- 60 ml vissaus
- 60 ml limoensap
- 2 tl palmsuiker (bruine suiker kan ook!)
- 1 chili heel fijn gesneden
Ingrediënten
|
- Kluts de eieren samen met de vissaus met een garde goed tot elkaar.
Bak de omeletjes en laat ze wat afkoelen op een bordje.
Snijd ondertussen de paprika, lente-ui, komkommer in hele dunne reepjes.
Vul de omeletjes met de sla, groente reepjes, een paar garnalen, flink wat koriander, wat munt blaadjes en bestrooi met de gemalen Szechuan-peper.
Maak er rolletjes van en serveer met de oosterse dip!
Enjoy!
No Comments