BLOG EET HIER!

Dit dronk ik vandaag in Antwerpen..Bubble tea

Eindelijk eens een keer geprobeerd. Bubble tea bij 8tea5 in Antwerpen en er zijn zoveel smaken en combi’s mogelijk. Ik dronk meloen tea met lychee bubbles.(een smaakexplosie in je mond!)

Bubble Tea: wat is het en waar koop je het?

In Taiwan is het inmiddels een nationale drank geworden en ook in Nederland begint het flink aan te slaan: Bubble Tea. Het is een combinatie van thee, melk, vruchtensiroop en tapioca balletjes. Tapioca balletjes worden gemaakt van cassave, hebben weinig smaak en zijn een beetje taai, net als gummibeertjes.

Bubble Tea wordt geserveerd in een glas of plastic meeneembeker en drink je met een breed rietje, zo komen ook de balletjes naar boven. Het ‘bubbelige’ aan het drankje zijn natuurlijk de balletjes, en doordat het flink wordt geschud ontstaat er een flinke schuimkraag van kleine luchtbelletjes.

Niet alleen in Taiwan is het drankje een hit, in de rest van Azië wordt het al een aantal jaar gedronken alsof het water is en in China worden de balletjes ‘Boba’ genoemd, wat borsten betekent. Waarom het zo immens populair is, is bij ons nog niet bekend. Wel denken we dat het komt doordat je kan kiezen uit ontzettend veel verschillende smaken en zijn de tapioca balletjes een bijzondere ervaring.

Bubble Tea is een echte hit, zo ook in Amerika waar het niet aan te slepen is en de grootste sterren er dagelijks mee gespot worden. Of het lang een hit zal blijven is nog maar de vraag, al is het in Nederland in ieder geval wel al verkrijgbaar bij meerdere tentjes in grote steden als Rotterdam, Amsterdam en Den Haag en Arnhem

Benieuwd hoe deze thee smaakt, ga dan bijv. naar http://www.8tea5.com/ vestiging Arnhem Marienburgstraat 8

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.