Hi foodlovers!
Regelmatig hebben wij zin in wat lekkers, iets wat snel klaar is, en ook nog eens super lekker smaakt.
Een Flammkuchen, lijkt een beetje op een Pizza, komt van oorsprong uit de Elzas, de bodem is gemaakt van brooddeeg, en meestal belegt met crème fraiche, spek en ui.
Ik maakte deze variant, met zalm, aardappel en kappertjes, “te lekker”.
Enjoy!
- Voor het deeg
- 1 zakje Droge Gist 7 gram
- 300 g bloem
- 1 tl zout
- 150 ml kraanwater Lauwwarm
- Voor de Topping
- 125 ml crème fraiche
- 125 ml Griekse yoghurt
- 1 mespuntje nootmuskaat
- 1 rode ui In dunne ringen gesneden
- 2 aardappels (vastkokend) in dunne plakjes geschaafd of gesneden
- 1 pakje gerookte zalm (100 g )
- 1 handje verse tijm Of andere kruiden naar keuze
- 1 Flinke el kappertjes
- olijfolie
Ingrediënten
|
- Breng een pan met ruim kokend water aan de kook.
- Blancheer hierin de plakjes aardappel voor 2 minuten, giet voorzichtig af, en spoel direct af met koud water, laat t goed uitlekken, en dep de aardappels plakjes droog met wat keukenpapier.
- Meng de gist, bloem en het zout door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en schenk er het lauwwarme water bij, kneed tot een soepel deegje. Dek de kom af met een, schone theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen.
- Verwarm de oven alvast voor op 250 °C.
- Rol het deeg met de deegroller op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een dikte van 1/2 cm. Meng de crème fraîche met de yoghurt en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit mengsel met een lepel over het deeg.
- Bedek het deeg gelijkmatig met de, plakjes aardappel, uienringen, giet er nog een beetje olijfolie overheen en bak de flammkuchen ca. 15 min. in het midden van de oven.
- Haal de Flammkuchen na 15 minuten uit de oven, laat hem 5 minuten afkoelen en beleg hem dan met de plakjes zalm en strooi er de kappertjes overheen, en e.v.t nog wat vers gemalen peper.
- Enjoy!
3 Comments
Edwin van der Meulen
30 juli 2017 at 16:37Martine Bos
Marleen
16 augustus 2017 at 09:20Het ziet er echt super uit, ik maak deze inderdaad traditioneel met Spek en ui, maar dit lijkt mij een heerlijke variant. Bedankt voor jouw idee
Jacqueline Sluijter
23 augustus 2017 at 10:21hi Marleen,
Thanks, met spek en ui ook lekker, maar dit is echt weer even wat anders!
groetjes,
Jacq