BIJGERECHT DOORDEWEEKS HARTIG HOOFDGERECHT LUNCH SNACKS

Flammkuchen met aardappel, zalm en kappertjes

Hi foodlovers!

Regelmatig hebben wij zin in wat lekkers, iets wat snel klaar is, en ook nog eens super lekker smaakt.

Een Flammkuchen, lijkt een beetje op een Pizza, komt van oorsprong uit de Elzas, de bodem is gemaakt van brooddeeg, en meestal belegt met crème fraiche, spek en ui.

Ik maakte deze variant, met zalm, aardappel en kappertjes, “te lekker”.

Enjoy!

flammkuchen met aardappel, zalm en kappertjes

flammkuchen met aardappel, zalm en kappertjes


Flammkuchen met aardappel, zalm en kappertjes
Flammkuchen met aardappel, zalm en kappertjes
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng een pan met ruim kokend water aan de kook.
  2. Blancheer hierin de plakjes aardappel voor 2 minuten, giet voorzichtig af, en spoel direct af met koud water, laat t goed uitlekken, en dep de aardappels plakjes droog met wat keukenpapier.
  3. Meng de gist, bloem en het zout door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en schenk er het lauwwarme water bij, kneed tot een soepel deegje. Dek de kom af met een, schone theedoek en laat het deeg 1 uur rijzen.
  4. Verwarm de oven alvast voor op 250 °C.
  5. Rol het deeg met de deegroller op een met bakpapier beklede bakplaat uit tot een dikte van 1/2 cm. Meng de crème fraîche met de yoghurt en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit mengsel met een lepel over het deeg.
  6. Bedek het deeg gelijkmatig met de, plakjes aardappel, uienringen, giet er nog een beetje olijfolie overheen en bak de flammkuchen ca. 15 min. in het midden van de oven.
  7. Haal de Flammkuchen na 15 minuten uit de oven, laat hem 5 minuten afkoelen en beleg hem dan met de plakjes zalm en strooi er de kappertjes overheen, en e.v.t nog wat vers gemalen peper.
  8. Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

3 Comments

  • Reply
    Edwin van der Meulen
    30 juli 2017 at 16:37

    Martine Bos

  • Reply
    Marleen
    16 augustus 2017 at 09:20

    Het ziet er echt super uit, ik maak deze inderdaad traditioneel met Spek en ui, maar dit lijkt mij een heerlijke variant. Bedankt voor jouw idee

    • Reply
      Jacqueline Sluijter
      23 augustus 2017 at 10:21

      hi Marleen,
      Thanks, met spek en ui ook lekker, maar dit is echt weer even wat anders!
      groetjes,
      Jacq

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.