BLOG

Fruitvliegjes

Fruitvliegjes vangen met je zelfgemaakte val

Vind je ze ook zo vervelend? “Fruitvliegjes”Ze zijn klein, maar komen meestal met veel tegelijk. En kunnen zich ook nog enorm snel voortplanten. Voordat je je gaat irriteren aan de kleine beestjes enkele tips om ze tegen te gaan. En als ze al in je huis zijn, te verdrijven. Op een natuurlijke en duurzame manier, want hoe kun je ze tegengaan zonder met chemicaliën in je huis te gaan spuiten?

Je kunt met een schaaltje en huishoudfolie een zelfgemaakte val maken voor Fruitvliegjes. Leg rot fruit  op de bodem van een schaaltje met een scheutje rode wijn of siroop, dek af met huishoudfolie en prik  hier kleine gaatjes in. Fruitvliegjes kruipen door de gaatjes  maar vinden niet meer de uitgang. Bescherm ook je fruitschaal met een bijen/insecten stolp, verkrijgbaar bij bv. Xenos!

Succes, en weg met de fruitvliegjes!

 

[av_one_half first av_uid=’av-4vr6ys’]20140716_194741[/av_one_half]

[av_one_half av_uid=’av-33pdpg’]20140716_110830[/av_one_half]

2 Comments

 • Reply
  Ciska de Bruin
  16 juli 2014 at 22:46

  Ik vraag me altijd af of dat wel slim is. Als er geen fruitafval ligt zie ik geen fruitvliegjes, ze komen pas als er wat te eten is. Als je een val maakt lok je ze, en komen ze juist je keuken in. Als ze nix lekkers ruiken komen ze niet….

 • Reply
  Ria Sluijter
  17 juli 2014 at 11:32

  Lijkt mij een goed idee, en een net over je fruitschaal ook prima..

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.