De waldorfsalade is een echte klassieker en raakt eigenlijk nooit uit de mode. Traditioneel gemaakt met bleekselderij, appel, walnoten en mayonaise, maar tegenwoordig wordt hij ook vaak geserveerd met rozijntjes of druiven.
De salade ontleent overigens z’n naam aan het prestigieuze Waldorf-Astoria Hotel in New York City, waar de salade voor het eerst in 1893 werd geserveerd.
Zo maak je de salade:
Schil de appel en snijd deze in stukjes laat de schil eraan dat is gezond en geeft de salade ook een prachtige kleur.
Was de stengels bleekselderij en snijd deze in stukjes ongeveer even groot als de appel.
Hak de walnoten grof en meng de appel met de bleekselderij, mayonaise en een klein beetje citroensap, en breng op smaak met peper en zout en garneer met de walnoten.
Enjoy!
“Lekker met een knapperig stokbroodje erbij!”
- 1 appel granny smith of elstar in stukjes
- 4 stengels bleekselderij in stukjes
- 1 bakje hamblokjes
- 1 handje geroosterde walnoten
- 1-2 lepels mayonaise
- citroensap
Ingredients
|
1 Comment
Ria Sluijter
15 juli 2014 at 19:27Lekker!!