BIJGERECHT HOOFDGERECHT VOORGERECHT

Gebakken zeebaarsfilet met een tomaat en kappertjes salsa

29 december 2015

Hallo lieve FOODlovers!

Voor By The Grape hebben wij dit heerlijke voorgerecht gemaakt. Gebakken zeebaarsfilet met een tomaat en kappertjes salsa.

Enjoy

Wijn & Spijs:

”De Viré-Clessé heeft een frisse minerale toets en een zachte en volle smaak met aroma’s van citrus en exotisch fruit. Vis is een perfecte match bij deze wijn en de fris, ziltige kappertjes salsa geeft het gerecht een bite.” – Chantal Driesen, By the Grape

gebakken zeebaarsfilet met een tomaat en kappertjes salsa

gebakken zeebaarsfilet met een tomaat en kappertjes salsa


gebakken zeebaarsfilet met een tomaat en kappertjes salsa
Gebakken zeebaarsfilet met een tomaat en kappertjes salsa
Gebakken zeebaarsfilet met een tomaat en kappertjes salsa
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Bak de venkel, knoflook en tijm in wat olijfolie totdat het beetgaar is.
  2. Mix voor de salsa de rest van de olijfolie, kappertjes, limoenrasp en tomaat door elkaar en maak op smaak met wat peper en zout.
  3. Dep de stukjes zeebaarsfilet droog met wat keukenpapier, kerf de huid van de filets licht in met een klein mesje. Bak de vis in een hete pan met anti-aanbaklaag mooi bruin op de huidkant, voor ongeveer 3 à 4 minuten, draai het vuur uit keer de vis laat en nog 1 minuut in de pan liggen.
  4. Serveer de vis met de huidkant naar boven samen met de venkel, salsa en de waterkers. Maak alles nog op smaak met wat grove peper en zeezout en de venkeltopjes.
Recept Afdrukken
print het recept

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.