Hallo lieve FOODlovers!
Een Heerlijk Voor of Tussengerecht, dat zijn deze Gevulde kalkoen rolletjes met kastanjechampignons, ontbijtspek en tijm.
Enjoy
Wijn & Spijs:
”De Valpolicella Corte del Pozze is een fruitige rode wijn met karakter. De kastanjechampignons passen mooi bij de lichte aardse smaak van de wijn. Dit smaakvolle gerecht met kalkoen, kastanjechampignons, ontbijtspek en tijm is heerlijk bij de Valpolicella.” – Chantal Driesen, By the Grape
- 4 kalkoenfilets
- 250 g kastanjechampignons in stukjes gesneden
- 1 sjalotje fijn gesnipperd
- 1 handje verse tijm
- 1 teentje knoflook
- 4 el parmazaanse kaas geraspt
- zout en peper
- houten prikkers
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Sla de kalkoenfilets plat. Hiervoor kan je het beste een velletje vershoudfolie op de kalkoenfilet leggen en met bijvoorbeeld deegroller of een steelpannetje tot maximaal 1 cm hoog, doe het wel met beleid anders gaat het vlees kapot. Voor de vulling snipper de sjalot en knoflook, snijd de spek en kastanje champignons fijn. Bak alles samen met de tijmblaadjes totdat het lichtbruin wordt, voeg de Parmezaan toe en breng op smaak met peper en zout.
- Leg op iedere kalkoenfilet een hoopje van de vulling, rol ze stevig op en zet ze vast met een houten prikker. Bak de rolletjes in een koekenpan bruin in wat olie, leg ze daarna in een ovenschaal en verwarm ze voor 10 à 15 minuten in de oven. Snijd de rolletjes in plakjes verdeel over de borden en drizzel er wat goede olijfolie overheen.
4 Comments
Lianda Ruth
11 december 2018 at 12:03Glenda van den Dijssel-Fraenk en Tim van den Dijssel 😁
Angela Krooswijk
11 december 2018 at 12:59Rian Mureau of met kip
Foodblabla
11 december 2018 at 13:00Angela Krooswijk dat kan ook! ☺
Rian Mureau
11 december 2018 at 13:39Ja zoiets kan ook