
Gegrilde kippendijen met kerrie savooienkool
Zoals belooft het recept van wat ik gisteren had gemaakt…zeker de moeite waard om een keer te proberen!
Ingredients
- 1 teen knoflook
- 1/2 el honing
- 1 tl paprikapoeder
- 2 el olijfolie
- 500 gram kippedijen
- zout en peper
- 2 uiten
- 1 savooienkool (groene kool)
- 1 el boter
- 1 tl madras kerrie
- 400 ml kokosmelk blik
Ingredients
|
Instructions
- Pel en snipper de knoflook. Meng de honing, knoflook, het paprikapoeder en de olie. Wrijf de kippendijen in met dit mengsel en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor (elektrisch 200 graden hetelucht 175 graden). Verhit een grillpan en gril er de kippendijen ca. 2 minuten per zijde in. Leg de kip in een ovenschaal en bak hem ca. 25 minuten in de oven.
- Pel de uien en snijd ze in ringen. Snijd de bladeren van de savooienkool los en snijd ze in repen. Verhit de boter in een braadpan en fruit er de ui en de kerrie ca. 3 minuten in. Voeg de kokosmelk en de koolbladeren toe en bren op smaak met peper en zout. Leg het deksel op de pan en gaar de kool in ca. 10 minuten op laag vuur.
- Verdeel de savooienkool met de saus in diepe borden en verdeel er de kip over. Serveer met witte rijst.
- Enjoy! styling en koken door Jacqueline fotografie doorSander Damen
No Comments