Tijdens onze vakantie in Italië, heb ik verschillende producten gekocht waaronder polenta.
Wat is Polenta eigenlijk?
Hieronder vind je een link die je verwijst naar de site van, La cucina Italiana waar je alles kan lezen over de oorsprong van polenta.
http://www.cucinait.nl/2012/10/10/wetenswaardigheden-polenta/
- 1 L groentenbouillon
- 300 gram instant polenta (maisgries)
- versgemalen peper
- 1 klontje roomboter
- olijfolie
- 1 el gedroogde italiaanse kruiden
Ingrediënten
|
- Kies een pan met stevige dikke bodem en breng 1liter water, samen met een groentebouillon blokje aan de kook. Doe al roerend de instant polenta maisgries erbij en laat dit z’n 5 minuten zacht door pruttelen. Het is nu een dikke massa, tijd om de boter erdoor te roeren samen met de vers gemalen peper en Italiaanse kruiden.
- Verdeel de massa in een met olie ingevette platte schaal en strijk het goed uit, laat de polenta afkoelen in de koelkast, totdat het een mooie stevige plak is geworden. Stort de polentaplak op een plank en steek er mooie rondje uit. Bestrijk de plakjes met olie en grill de polentaplakjes in een loeihete grillpan totdat er een mooi grilstreepje op zit.
- Serveer met nog wat verse kruiden(tijm, oregano) en grof zeezout.
“Lekker met worstjes en Caponata!”
Enjoy!
No Comments