BLOG EET HIER!

Lunchtime @ de Meesterproef in Nijmegen

Vandaag zijn we op een bijzondere foodspot geweest in Nijmegen om te lunchen, namelijk de voormalige Honigfabriek. In de voormalige fabriek kan je top eten en drinken, winkelen, muziek maken en spullen laten timmeren. Het is de plek voor verschillende (urban) sporten, een Smeltkroes van jonge ondernemers, kunst en cultuur en leuke evenementen.

Het was even zoeken, maar je komt de Meesterproef binnen via een oude hoge trap nog helemaal in originele staat van de fabriek.Het is een grote open ruimte met veel leuke oude originele details, en een aantal tafels in het restaurant  hebben uitzicht op de Waal…erg leuk want er komen veel boten langs varen!

We werden hartelijk ontvangen door het vriendelijke personeel, en na een verfrissend drankje kregen wij de lunchkaart op een oud klipboard. De wijnkaart en het de biersoorten stond erg leuk beschreven op de oude opslagtanks van de fabriek! Voor de lunch nam ik broodjes met huisgemaakte filet american en Sander bestelde de eggs benadict. De lunch werd snel geserveerd en was heerlijk, Top!!

Wil je lekker een hapje eten op een bijzondere plek, ga dan een keer langs bij de voormalige Honigfabriek in Nijmegen, owja en na afloop zijn we nog bij de benedenburen een kopje koffie wezen drinken!

Ook een fijne plek! 🙂

De Meesterproef in Nijmegen

Lokaal

De Meesterproef was in de Middeleeuwen een test die moest worden afgelegd door een ambachtsman om te laten zien dat deze zijn ambacht onder controle had. Dit werd gedaan om de lokale bevolking te beschermen tegen slechte kwaliteit.

In ons restaurant koken we met passie voor onze producten en maken we op ambachtelijke wijze de lekkerste gerechten en dranken. We worden bevoorraad door lokale leveranciers. Zo brandt Berend van Blommers coffee roasters onze espressobonen, serveren we thee van Asoka van Puritea en serveren we rundvlees van Jos Bolk. Ons brood wordt gebakken door streekbakker Jorrit en bij voorkeur gebruiken we vis die gevangen is in de Noordzee. Onze bieren worden gebrouwen door buurman Oersoep en door brouwerij de Leckere. Zij maken enkel gebruik van biologische ingrediënten.

Passie voor ambacht

Wij houden van ambachten, van mensen die passie hebben voor het vak dat zij uitoefenen. Sommige ambachten die door de industriële revolutie bijna verdwenen zijn, moeten volgens ons gekoesterd worden.

Vandaar dat wij graag pekelen, worst maken, hele vissen roken en groenten wecken of inleggen. We willen u graag laten proeven dat deze oude technieken zorgen voor meer smaak.

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.