Bonjour mes amis!
We hebben het nog heerlijk hier in Frankrijk. Ook hier is het herfst en zijn er volop kastanjes. Gisteren hebben wij de BBQ aangestoken en de kastanjes gepoft. Zorg wel dat je tamme kastanjes neemt. De zogenaamde paarden kastanjes moet je niet eten.
Wist je dat je gepofte kastanjes ook in gerechten kan gebruiken? Ze voegen een aparte toets toe bij wild en je kan er ook kastanjepuree van maken die je ook in desserts kan verwerken. Kastanjes bevatten veel vezels, zetmeel en hebben een laag vet gehalte.
Daarnaast is het super gezellig om lekker met z’n alle rond het vuurtje te zitten en kastanjes te poffen.
- Maak met een scherp mes een kruis in de bovenkant van de kastanjes. Smelt de boter in een grote pan. Doe de kastanjes in de pan. Laat de kastanjes in ongeveer 20 min. op een niet te hoog vuur poffen. Schep ze ondertussen een keer om.
- Maak met een scherp mes een kruis in de bovenkant van de kastanjes. Leg ze in de gloeiend houtskool tot ze poffen. Wrijf de as van de kastanjes en pel ze.
- Maak met een scherp mes een kruis in de bovenkant van de kastanjes. Leg de kastanjes op een aluminium schaal of een ovenschaal, voeg een klontje roomboter toe. Door de hitte zullen de kastanjes meteen al poffen en open gaan staan. Nu laat je ze 15 tot 20 minuten liggen. Dat is afhankelijk van de hitte van de kooltjes. Nu kan je ze iets laten afkoelen en pellen.
Enjoy!
No Comments