Hallo lieve foodlovers!
Pompoenen, ze zijn weer volop verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Voor deze soep gebruikte ik de Oranje Hokkaido pompoen.
Oranje Hokkaido
De Hokkaido is een klein Japans pompoentje met mooi donkeroranje vruchtvlees. De schil is zacht en de Hokkaido kun je dan ook eten zonder eerst te schillen. Dit kleine pompoentje kun je prima gebruiken in pompoensoep maar ook gesmoord of gebakken in de oven is deze pompoen heerlijk.
Wij zijn fan van de pompoen, dus maakte ik met deze easy pompoensoep met een vleugje rozemarijn en een scheutje slagroom.
Eenvoudig maar vol van smaak.
Porties |
3/4personen |
Porties |
3/4personen |
- 500 g pompoen naar keuze, schoongemaakt en in stukken gesneden
- 1 ui gesnipperd
- 1 grote aardappel geschild en in blokjes gesneden
- 800 ml kippenbouillon
- slagroom voor garnering
- 2 teentjes knoflook
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl verse rozemarijn fijn gehakt
- zout en peper naar smaak
- olijfolie
Ingrediënten
|
- Verhit de olie in de soeppan en fruit hierin de ui, aardappelen, knoflook, en de stukken pompoen voor vijf minuten op zacht vuur. Voeg dan de chilipoeder en de bouillon toe, breng aan de kook en laat de soep 15 tot 20 minuten koken.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een mooie gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Is de soep te dik, voeg dan nog wat bouillon of water toe. Verdeel de soep in kommetjes schenk een scheutje slagroom overheen en garneer met de fijngehakte rozemarijn. Eet de soep met een lekker knapperig stokbroodje.
Enjoy!
2 Comments
Alexander
6 oktober 2015 at 15:07Dank je wel, mooie foto’s en leuke recepten.
Serge Chamuleau
13 oktober 2016 at 23:28zijn jullie nou alweer op vakantie?