DOORDEWEEKS SOEPEN VEGETARISCH GERECHT VOORGERECHT

Easy pompoensoep

4 oktober 2015

Hallo lieve foodlovers!

Pompoenen, ze zijn weer volop verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Voor deze soep gebruikte ik de Oranje Hokkaido pompoen.

 

Oranje Hokkaido

De Hokkaido is een klein Japans pompoentje met mooi donkeroranje vruchtvlees. De schil is zacht en de Hokkaido kun je dan ook eten zonder eerst te schillen.  Dit kleine pompoentje kun je prima gebruiken in pompoensoep maar ook gesmoord of gebakken in de oven is deze pompoen heerlijk.

 

Wij zijn fan van de pompoen, dus maakte ik met deze easy pompoensoep met een vleugje rozemarijn en een scheutje slagroom.

Eenvoudig maar vol van smaak.

easy pompoensoep

easy pompoensoep

easy pompoensoep

easy pompoensoep

 

 

easy pompoensoep
Easy pompoensoep
Easy pompoensoep
Recept Afdrukken
Porties
3/4personen
Porties
3/4personen
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verhit de olie in de soeppan en fruit hierin de ui, aardappelen, knoflook, en de stukken pompoen voor vijf minuten op zacht vuur. Voeg dan de chilipoeder en de bouillon toe, breng aan de kook en laat de soep 15 tot 20 minuten koken.
  2. Pureer de soep met een staafmixer tot een mooie gladde soep. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat zout. Is de soep te dik, voeg dan nog wat bouillon of water toe. Verdeel de soep in kommetjes schenk een scheutje slagroom overheen en garneer met de fijngehakte rozemarijn. Eet de soep met een lekker knapperig stokbroodje.

    Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

You Might Also Like...

2 Comments

  • Reply
    Alexander
    6 oktober 2015 at 15:07

    Dank je wel, mooie foto’s en leuke recepten.

  • Reply
    Serge Chamuleau
    13 oktober 2016 at 23:28

    zijn jullie nou alweer op vakantie?

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.