BIJGERECHT SALADES VEGETARISCH GERECHT VOORGERECHT

Geroosterde groentesalade met ciabatta (recept Beebox)

Op zondag heb ik een recept van de website van Beebox gemaakt. Deborah van der meer was erg benieuwd hoe ik dat zou vinden. Het werd de groenlofsalade met gegrilde groenten, en wauw wat een verrassende smaak had de Groenlof zeg! Ik had nog nooit eerder van deze groenten gehoord, het is familie van de witlof en de andijvie met een zacht bittertje op de achtergrond. Lekker om dus door een salade te mengen, maar ook lekker om te wokken met een spekje en wat ui. We hadden nog een half stuk ciabatta brood over en 2 mooie malse biefstukjes, en dat hebben wij erbij gegeten (manlief ook weer helemaal happy).

Groenlof salade met gegrilde groenten 4

Groenlof salade met gegrilde groenten

recept BeeBox, fotografie Sander Damen

 

Groenlof salade met gegrilde groenten
Geroosterde groentesalade met ciabatta (recept Beebox)
Geroosterde groentesalade met ciabatta (recept Beebox)
Recept Afdrukken
Instructions
  1. We gebruiken in dit recept de oven om de groenten te grillen/roosteren. Natuurlijk kun je de groenten ook in een grillpan bakken. Dat is bewerkelijker maar je bent waarschijnlijk sneller klaar.
  2. Voorbereiding (15 minuten)

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de paprika's in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten en snijd in lange repen. Was de courgette en snijd deze in plakjes/repen of stukken. Was en halveer de tomaatjes. Pel en halveer de ui. Snijd nu in dunne partjes of halve ringetjes.
  3. Bereiding (30 min)

    Meng in een ruime kom de lekker olijfolie met de uitgeperste knoflook en de kruiden. Doe paprika, courgette en ui door deze marinade en hussel alles goed door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de groente over de plaat. Strooi er de tomaatjes over en rooster de groente circa 20 minuten. Zet de laatste 2 minuten eventueel de ovengrill aan voor een goudbruin randje.
  4. Bak het brood volgens de aanwijzing op de verpakking (in de oven bij de groente). Plaats dan de bakplaat met de groente bovenin de oven en het brood op een rooster eronder.
  5. Snijd ondertussen de groenlof in 4 stukken en vervolgens in hele dunne repen. Was goed in koud water en laat vervolgens uitlekken. Was de waterkers en verwijder eventueel de dikste stelen. Snijd de rest grof. Hussel groenlof en waterkers door elkaar en maak de sla aan met olie, (balsamico)azijn, peper en zout. Spreid de sla uit over een royale schaal.
  6. Zodra de groenten goudbruin zijn, haal je ze uit de oven en schep je ze over de sla. Serveer er de knapperige ciabatta naast.

    Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.