Zonnetje erbij, een lekker glaasje wit en deze gevulde puntpaprika’s maakte mijn dag weer helemaal zoals een vrije zondag moet zijn…fijn, heel fijn!
Zoete puntpaprika
De paprika is verkrijgbaar in de kleuren rood, groen en geel en heeft een bijzonder zoete smaak, persoonlijk vind ik de rode het lekkerst.
Wat kan ik met zoete puntpaprika?
Een verse puntpaprika is een knapperige en sappige vrucht die zowel rauw, gekookt als gebakken in veel gerechten uitstekend past. Het gebruiksgemak en de mogelijkheden van deze vruchtgroente in de bereiding van maaltijden zijn erg groot. U kunt de paprika rauw eten, als gezonde snack op diverse gelegenheden. Ook voor kinderen is de zoete snack, op basis van zijn hoge, natuurlijke suikergehalte en dunne schil, een aantrekkelijk tussendoortje. Daarnaast is zoete puntpaprika ook in gekookte of gebakken vorm zeer smaakvol. De lange, puntige vorm maakt deze paprika zeer geschikt als vrucht om te vullen, maar ook als knapperige groente op grill of barbecue. Omdat deze paprika een dunnere vruchtwand heeft dan gewone paprika’s is hij snel gaar. Tevens past het, in combinatie met veel andere groenten, goed in salades.
Of doe zoals ik de paprika’s maakte gevuld met mozzarella uit de oven, en het is heel makkelijk te maken.
(Het recept is geschikt voor 2 personen.)
- 2 rode puntparika's
- 1 el olijfolie
- 1 zakje mini morzerella bolletjes
- 1 handje verse thijm gehakt
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 handje kappertjes gehakt
Ingredients
|
- Verwarm de oven op 220 graden Snijd de paprika's in de lengte doormidden verwijder de zaadjes en bestrijk de helften met olijfolie van binnen en van buiten. Vul de paprika's met de kaas plus alle andere ingrediënten en giet er evt. nog een beetje olijfolie overheen, leg ze in een ovenschaal en bak ze in de oven voor ongeveer 12 a 15 minuten. Combineer dit bv. met bulghur en vis of een salade. Enjoy!
1 Comment
Roos Rodriguez
13 juli 2014 at 21:32Ziet er lekker uit!