DOORDEWEEKS FEESTDAGEN HOOFDGERECHT LUNCH

Hartige brood ovenschotel

Hartige Brood ovenschotel
Hartige Brood ovenschotel
Hartige Brood ovenschotel
Hartige brood ovenschotel
Hartige brood ovenschotel
Recept Afdrukken
Servings Prep Time Passive Time
4personen 10mintuen 1,15uur
Servings Prep Time
4personen 10mintuen
Passive Time
1,15uur
Ingredients
Ingredients
Instructions
  1. Blancheer de boerenkool in een laagje kokend water voor 1 minuut giet af, spoel koud met water en knijp al het vocht er goed uit met je handen, houdt apart.
  2. Bak in een ruime koekenpan met wat olijfolie de champignons en de prei voor 2 tot 3 minuten breng op smaak met provinciaalse kruiden, doe de spekjes, en de goed uitgelekte boerenkool erbij en houdt even apart.
  3. Klop in een mengkom de eieren samen met de melk met een garde luchtig door elkaar, breng op smaak met de Gruyère, chilivlokken en nootmuskaat.
  4. Breek 8 broodjes in grove stukken, en meng door de groenten, houdt 2 broodjes apart.
  5. Kwast de ovenschaal goed in met olie, verdeel het brood/groente mengsel over de ovenschaal, giet het melk/kaas/ei mengsel eroverheen, en laat dit voor 30 minuten staan.
  6. Verwarm de oven op 175 graden
  7. Breek de overige 2 broodjes in stukken drapeer over de schotel, bestrooi met de Parmezaan, dek de bovenkant van de ovenschaal af met een stuk aluminiumfolie, en bak de broodschotel voor 30 minuten.
  8. Haal uit de oven verwijder de folie en bak nog eens voor 10 tot 15 minuten.
  9. Laat de schotel na baktijd 5 minuten afkoelen.
  10. Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

No Comments

    Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.