Porties | Prep Tijd | Passieve Tijd |
4personen | 10mintuen | 1,15uur |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10mintuen |
Passieve Tijd |
1,15uur |
Ingrediënten
- 1 zak melkbroodjes 10 stuks
- 1 klein zakje boerenkool gesneden 150 g
- 1 prei gewassen in ringen gesneden
- 1 bakje Kastanje champignons in plakjes gesneden
- 5 eieren
- 500 ml volle melk
- 1 bakje uitgebakken spekjes 70 g
- 100 g Gruyere kaas geraspt
- 100 g parmezaanse kaas geraspt
- 1/2 tl nootmuskaat
- 1/2 tl chilivlokken
- 1/2 tl provinciaalse kruiden
- peper / zout
- olijfolie
- 1 ovenschaal
- aluminiumfolie
Ingrediënten
|
Instructies
- Blancheer de boerenkool in een laagje kokend water voor 1 minuut giet af, spoel koud met water en knijp al het vocht er goed uit met je handen, houdt apart.
- Bak in een ruime koekenpan met wat olijfolie de champignons en de prei voor 2 tot 3 minuten breng op smaak met provinciaalse kruiden, doe de spekjes, en de goed uitgelekte boerenkool erbij en houdt even apart.
- Klop in een mengkom de eieren samen met de melk met een garde luchtig door elkaar, breng op smaak met de Gruyère, chilivlokken en nootmuskaat.
- Breek 8 broodjes in grove stukken, en meng door de groenten, houdt 2 broodjes apart.
- Kwast de ovenschaal goed in met olie, verdeel het brood/groente mengsel over de ovenschaal, giet het melk/kaas/ei mengsel eroverheen, en laat dit voor 30 minuten staan.
- Verwarm de oven op 175 graden
- Breek de overige 2 broodjes in stukken drapeer over de schotel, bestrooi met de Parmezaan, dek de bovenkant van de ovenschaal af met een stuk aluminiumfolie, en bak de broodschotel voor 30 minuten.
- Haal uit de oven verwijder de folie en bak nog eens voor 10 tot 15 minuten.
- Laat de schotel na baktijd 5 minuten afkoelen.
- Enjoy!
No Comments