Healthy snacken, met een broccoli kaas/hapje
Ook een lekker hapje voor de kinderen, zo eten ze toch hun groenten.
Broccoli is een populaire groente die verwant is aan bloemkool, maar er zijn verschillen en dat is niet alleen de kleur. Van broccoli worden de nog gesloten bloemknoppen gegeten, van bloemkool zijn het de aan legsels van de bloemknoppen die we consumeren. Verder is broccoli kleiner dan bloemkool en is de structuur ook losser. Broccoli bestaat uit kleine groene bloemknoppen met dikke stelen. De smaak lijkt op die van bloemkool, maar is fijner en pittiger. Rauwe broccoli is rijk aan vitamine C, rijk aan vezels en is de bron van omega 3 vetzuren. Zelfs de steel is eetbaar, wel even goed schillen.
- Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 200 graden Als je verse broccoli gebruikt, moet je deze van tevoren eerst koken. Gebruik je diepvries broccoli, zorg dan dat deze ontdooit zijn. Deze zijn altijd al gekookt. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een bak. Ik heb zelf 1 zak broccoli gebruikt en 1 zakje geraspte kaas. Maar je kunt dit doen op gevoel, hoeveel jij erbij wilt hebben. Mix alles met je handen goed door elkaar. Maak van de mix kleine platte balletjes en leg deze op een bakpapier neer. Schuif de bakplaat in de oven voor ongeveer 20 tot 25 minuten. Draai ze halverwege de tijd even om. Enjoy!
2 Comments
Ria Sluijter
28 mei 2014 at 11:31Heerlijk..
Jan
28 februari 2021 at 00:22Vandaag gemaakt! Groot succes