Hi Foodlovers!
Gaan jullie net als ons ook lekker van het weekend genieten?
Wat dacht je van deze overheerlijke kaas ham kroketten als snack dit weekend, met een goed glas wijn.
Enjoy!
Wijn & Spijs
“De Spaanse Parra By the Grape Especial van Syrah en Tempranillo is soepel, elegant en heeft een kruidig karakter. En is de ideale begeleider van tapas en hapjes. Deze bijpassende kroketjes zijn een schot in de roos.”
Serveertip:
Serveer de kroketten met de Aioli, wat brood en olijven voor een gezellige borrelplank.
Porties |
10kroketten |
Porties |
10kroketten |
- 6 el serranoham kleingesneden
- 70 g Geraspte Manchego kaas
- 35 g ui fijngehakt
- 2 el Ongezouten boter
- 2 el olijfolie
- 7 el bloem plus wat extra
- 180 ml volle melk
- 3 eieren
- 100 g paneermeel
- peper/zout
- 1 bakje Aioli
- verse peterselie fijngehakt
Ingrediënten
|
- Verhit olijfolie en boter op laag vuur totdat de boter gesmolten is.
- Fruit de uitjes totdat ze glazig zijn, en breng op smaak met peper/zout.
- Voeg de bloem toe en bak één minuut mee.
- Roer langzaam al roerend de melk door het mengsel en “kook” dit voor drie minuutjes mee.
- Meng de ham en de kaas erdoorheen, goed roeren.
- Spreid het mengsel uit op een licht ingevet bakplaat en laat volledig afkoelen.
- Kluts de eieren in een diep bord los en strooi in een tweede bord, de paneermeel.
- Maak van het mengsel kroketjes van ongeveer 5 cm lang, dit gaat gemakkelijk met lichtvochtige handen.
- Rol de kroketjes één voor één in het eimengsel en dan door de paneermeel, de kroketjes moeten goed bedekt zijn met het paneermeel.
- Leg alle kroketjes even op een plank.
- Verwarm een frituurpan, of verwarm in een stevige pan een laag olie tot ongeveer 180 graden.
- Frituur de kroketjes in kleine porties regelmatig keren totdat ze goudbruin zijn, dit duurt ongeveer 2 à 3 minuten.
- Haal de kroketten uit het vet en laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
- Serveer de kroketjes met de aioli.
- Enjoy!
1 Comment
Marian Priem
28 oktober 2017 at 12:25Lekker…doe maar een schaaltje..😶😂