Let’s have an Autumn Party @Roots Hilton Rotterdam!

Roots - Hilton Rotterdam autumn dinner

Roots – Hilton Rotterdam autumn dinner

Het is Herfst, en dat gaan we feestelijk vieren in het prachtige en geheel in herfstsfeer omgetoverde Restaurant Roots van het Hilton hotel in Rotterdam.

Na een fijne road trip, kwamen we aan in de “Big City Rotterdam”, de stad waar Sander en ik graag winkelen, eten, overnachten en op stap gaan….

We werden hartelijk ontvangen aan de bar door het personeel, met een mooi glas Gin & Tonic, ik had een spicy & mystieke date met Bobby’s, mijn avond kan nu al niet meer stuk…… J

Roots - Hilton Rotterdam autumn dinner

Roots – Hilton Rotterdam autumn dinner

Roots HIlton Rotterdam - Gin Tonic met Bobby's

Roots HIlton Rotterdam – Gin Tonic met Bobby’s

Tijdens de borrel krijgen we een heerlijk hapje geserveerd, een mooi toastje met verse zalm en een frisje on top, mijn smaakpupillen willen nu echt meer en ik kijk uit naar het diner.

Het restaurant oogt ruim, mede door de enorme moderne spiegelwand achterin, en heeft een strakke hippe look, er zijn overal leuke hoekjes gecreëerd, waardoor je toch samen bent maar ook een beetje privé.

Roots - Hilton Rotterdam autumn dinner 82

Roots – Hilton Rotterdam autumn dinner 

Roots - Hilton Rotterdam autumn dinner

Roots – Hilton Rotterdam autumn dinner

Het restaurant werkt met een seizoen thema’s, dat houdt in dat er natuurlijk wordt gekookt met de mooiste & de beste producten uit het seizoen, maar ook het interieur veranderend mee met het getij, zo vind je veel mooie kunst aan de muur dat uitstekend past bij het thema herfst op dit moment.

Na uitleg van de avond gaan we met alle gastbloggers aan lange tafel, die super mooi is ingedekt, met heerlijk geurende mos, paddenstoelen, dennentakken en dennenappels. We zijn behoorlijk onder de indruk.

Roots - Hilton Rotterdam autumn dinner

Roots – Hilton Rotterdam autumn dinner

Roots - Hilton Rotterdam autumn dinner

Roots – Hilton Rotterdam autumn dinner

We hebben een meet & greet met executive Chef Paul Dingjan, hij stelt zich aan ons voor, verwelkomt ons hartelijk en vertelt vol passie en trost over zijn nieuwe herfstmenu.

De avond starten wij met een heerlijke amuse, Paling in het groen. Wat een beleving! Samen met heerlijk geurende schaaltjes op de tafel gevuld met rokende bouillon van de paling, en een prachtige witte wijn ben ik heel even in een andere wereld, en lijkt net of ik rond dobber op een bootje op zee met het lekkerste hapje helemaal voor mij alleen.

Roots - Hilton Rotterdam autumn dinner

Roots – Hilton Rotterdam autumn dinner

Roots - Hilton Rotterdam autumn dinner

Roots – Hilton Rotterdam autumn dinner

Iedereen is duidelijk aan het genieten en onder de indruk van de wijn & spijs combinaties die prachtig op elkaar aansluiten.

Alsof chef Paul Dingjan de eenden zelf op de jacht heeft gevangen en geschoten verteld hij over het hoofdmenu met wilde eend, er zou nog wel eens een kogeltje in de eend kunnen zitten, maar ja dat hoort erbij. Ik ben benieuwd naar de smaak van wilde eend, dat heb ik nog nooit geprobeerd.

We krijgen als hoofdgerecht gebraden wilde eendenborst, een super mals gestoofd eenden boutje, aardappel, chanterellen & groene kool. Het gerecht wordt geserveerd op een geweldig leuk oranje/rood bord helemaal herfst stylist verantwoord uitgekozen. Wat een plaatje!

Roots - Hilton Rotterdam autumn dinner

Roots – Hilton Rotterdam autumn dinner

Roots - Hilton Rotterdam autumn dinner

Roots – Hilton Rotterdam autumn dinner

Ik had zelfs een kogeltje in mijn eendenborst, zo zie je maar weer, verser kan bijna niet. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet zo dol ben op de smaak van wilde eend, maar dat is oké. Bij de eend dronken we een krachtige rode wijn, de combinatie was liefde op het de eerste smaak.

Iedereen is even stil als het dessert op tafel komt (iets mannen en chocolade 😉 ), en na het uitleg van de chef mogen we als echte miljonairs los gaan op ons dessert, miljonairs biscuit met een dikke laag crunchy chocolade een crème van karamel en peer, “these ingredients are girls best friends”. Bij het dessert dronken we een te lekkere oude sherry…wat een juweeltje!

Nadat de borden waren afgelikt, dronken we samen nog koffie en was het tijd om afscheid te nemen van een geweldig leuk culi feestje op een Autumn plekje in een gezellig hotel, middenin Rotterdam

Mijn dank gaat uit naar:

Executive Chef Paul Dingjan

Thomas Holand (F&B Manager)

Hilton

Team Roots

Wij hebben een fijne avond gehad,

Liefs,

Jacq

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *