HOOFDGERECHT

Kaasfondue met een glas Bordeaux

14 februari 2016

Hallo lieve foodlovers,

Zijn jullie ook zo dol op gesmolten kaas? Ik vind het echt heerlijk!

Kaasfondue met een glas Bordeaux

Kaasfondue met een glas Bordeaux

Dan is deze kaasfondue misschien wel iets voor jou, kaasfondue is niet alleen gezellig rond de feestdagen, maar ook een leuke en lekkere manier om snel even wat op de tafel te zetten, want het is in een mum van tijd klaar.

Gezellig, met vrienden en familie aan tafel, rond de fonduepan, neem er lekker de tijd voor, dippen met allerlei lekkere dippers. Kies ook eens voor een worstsoort om mee te dippen dat is echt een aanrader heerlijk hartig en dat smaakt voortreffelijk met een glas betaalbare en biologische Château Peyrouley Bordeaux Supérieur Cuvée Prestige, verkrijgbaar bij by the grape.

Enjoy!

Tip van Chantal; Wijn & Spijs:

”Bij Bordeaux hoeft echt niet altijd rood vlees gegeten te worden. Probeer eens deze heerlijke kaasfondue. De rijpe smaak van de kaas past perfect bij de fluweelzachte smaak van deze Bordeaux. Genieten!” – Chantal Driesen, By the Grape

kaasfondue by the grape

kaasfondue by the grape


Kaasfondue
Kaasfondue met een glas Bordeaux
Kaasfondue met een glas Bordeaux
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Bak de krieltjes met wat peper en paprikapoeder tot ze gaar en mooi bruin zijn en houdt ze warm op zacht vuur. Blancheer de aspergepunten (of andere groenten) en spoel af met koud water. Wikkel de ham om de soepstengels, snijd de worst in plakjes. Zet alle dippers klaar op de tafel.
  2. Wrijf de fonduepan in met knoflook.
  3. Meng de maïzena met 3 eetlepels witte wijn in een schaaltje.
  4. Verwarm de rest van de wijn langzaam in het pannetje op een zacht vuurtje. Voeg een derde van de kaas toe en blijf het mengsel al roerend verhitten tot het kookt en de kaas helemaal is gesmolten. Roer daarna het maïzena mengsel erdoor en voeg beetje bij beetje de overige kaas toe.
  5. Maak op smaak met peper en houd de fondue warm boven een vlamverdeler op tafel en serveer met de verschillende dippers.
Recept Afdrukken
print het recept

You Might Also Like...

1 Comment

  • Gert-Jan Boone
    Reply
    Gert-Jan Boone
    14 februari 2016 at 17:57

    Lekker! En een sublieme bio Bordeaux voor een leuke prijs! 🙂

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.