Hallo lieve foodlovers,
“Ik proef de Lente”
Een salade kan altijd, en is echt niet alleen maar lekker in de zomer.
Ik heb voor jullie een klein en belachelijk lekker recept van een kipsalade met een Oosters tintje, en weet je wat nou zo ontzettend leuk is, het bakje is eetbaar! Het is namelijk gemaakt van wontonvellen. Een heerlijke crunchy salade in een eetbaar bakje, heerlijk met een glas Weinglueck Gruner Veltliner verkrijgbaar bij By the Grape
Leuk en speciaal!
Wijn & spijstip Weinglueck Gruner Veltliner
”De Gruner Veltliner kan het pittige karakter van de Oosterse salade prima aan. De frisse aroma’s gaan mooi samen met het limoentje en de rijpe fruit smaken komen nu nog beter naar voren. Het geheel is licht en fris, heerlijk als voorgerecht.” – Chantal Driesen, By the Grape
- 1 grote biologische kipfilet
- 500 ml kippenbouilon blokje
- 1/2 Chinese kool in dunne reepjes gesneden
- 1 handje peterselie (of korinder)
- 250 g winterpeen (geraspt)
- 5 el mayonaise
- 1 el ketjap manis
- 2 el sesamolie
- 4 partjes limoen
- 2 tl sesamzaadjes (of witte sesam)
- 1/2 rode peper fijn gesneden
- 8 wontonvellen (2 per bakje)
Ingredients
|
- Verwarm de oven op 180 graden.
Kook de kipfilet in de bouillon gaar in 25 minuten, laat afkoelen en snijd in kleine blokjes. - Drapeer de wontonvellen in een muffinbakvorm in de vorm van een bakje en bak de vormpjes voor 15 minuten totdat ze mooi bruin zijn van kleur. Haal ze uit de vorm en laat ze afkoelen.
- Doe de kool, peen, peterselie in een ruime schaal. Meng de mayonaise, ketjap en sesamolie en rode peper in een kommetje. Meng dit door de groenten.
Schep op het laatst de kip erdoor en serveer de salade in de wonton bakjes. Garneer met wat limoensap en sesamzaadjes.
5 Comments
Debbie Gieling
19 februari 2016 at 18:15Lijkt mij heerlijk! Jammer dat ik het niet kan printen!
Anne Kosters
16 mei 2017 at 11:28Mara Averdonk zie hoe het wordt geserveerd 😂
Anne Kosters
16 mei 2017 at 11:28Mara Averdonk zie hoe het wordt geserveerd 😂
Mara Averdonk
16 mei 2017 at 11:33Och wat een gedoe weer
Foodblabla
16 mei 2017 at 14:25Een heerlijke salade die je ook gewoon in een ander bakje kunt serveren😉🤣😁