Hallo lieve Foodlovers,
Kom je thuis na een lange wandeling of een dagje uit, dan is een kom heerlijke warme bonensoep het allerlekkerst om te eten.
“Soep is voor iedereen en je kan eindeloos variëren, dus een goede reden om veel soep te eten.”
let op!, voor dit recept moet je pan moet wel geschikt zijn voor in de oven.
Enjoy
Porties |
4personen |
Porties |
4personen |
- 500 g rundvlees riblappen
- 3 stengels bleekselderij schoongemaakt en in blokjes
- 2 grote wortels schoongemaakt en in blokjes
- 1 rode paprika schoongemaakt en in blokjes
- 2 rode uien
- 2 aardappels in blokjes gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode chilipeper
- 450 g kidneybonen uit blik, uitgelekt
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 40 g tomatenpuree
- 1 el gedroogde oregano
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 L runderbouillon
- scheutje olijfolie
- 1 el bloem
- zout
- 4 el Griekse yoghurt
- 1 limoen
- enkele takjes tijm
- 1 stokje kaneel
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven voor tot 160 graden. Mocht je geen ovenvaste pan hebben, kan je deze soep ook op het fornuis maken.
- Pel de uien en knoflook en hak in kleine stukjes. Snijd de rode peper open en verwijder de zaadjes, en hak in kleine blokjes, houd je van pikant laat dan de zaadjes erin.
- Verhit een scheut olijfolie in een ruime en ovenvaste pan op een matig vuur. Stoof hierin de ui, knoflook en rode peper op een laag vuurtje. Snijd het vlees in blokjes van ongeveer 1 cm bestrooi met de bloem en voeg bij de ui knoflook en peper en bak het vlees mee totdat het rondom lichtbruin is.
- Voeg de selderij, paprika, aardappelblokjes tomatenpuree en wortel toe en bak dit ook even mee, voor z’n 5 minuten. Maak op smaak met de Oregano, komijnpoeder en paprikapoeder en blus af met de runderbouillon en tomatenblokjes, voeg de helft van de kidneybonen toe en een kaneelstokje.
- Zet de pan met de deksel erop in de oven, en laat het in de oven stoven voor ongeveer 1,5 tot 2 uur, totdat het vlees lekker mals is en gaar.
- Roer op het laatst de andere helft van de bonen erdoor en maak op smaak met peper en zout en verwijder het kaneelstokje.
Serveer de soep met een klodder yoghurt en tijm.
br> Enjoy!
3 Comments
Lida Koning
25 oktober 2018 at 21:53Soep uit de oven?. Nog nooit op t idee gekomen😉
Foodblabla
26 oktober 2018 at 10:30Lida Koning lekker makkelijk
Priscilla van Veenendaal
26 oktober 2018 at 13:19Dymphna Blotkamp