Dit overheerlijke bananenbroodje lukt altijd!
Hij is knapperig van buiten en smeuïg van binnen, en wat ik zo fijn vind, is dat je er een paar dagen heerlijk van kunt snoepen zonder dat het droog wordt. (wel goed verpakken natuurlijk!) ik verpak het meestal in een vetvrij bakpapiertje.
Have fun met bakken!
Liefs,
Jacq
- 3 rijpe bananen
- 1 tl wijnsteenbakpeoder of andere bakpoeder
- 115 g bruine suiker
- 250 g speltbloem
- 115 g zachte roomboter
- 2 eieren losgeklopt
- 1 snufje zout
- 1 handvol walnoten gehakt
- 1 stukje pure chocolade in stukjes
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven op 180 graden, vet een cakevorm in en leg er ook nog een bakpapiertje in.
- Doe de bloem, bakpoeder en zout bij elkaar. Meng even door elkaar. Mix de zachte boter met de suiker in een andere kom. Prak de bananen met een vork (hoe rijper de bananen hoe makkelijker dit gaat) en meng de eieren er doorheen.
- Doe het banaan-ei-mengsel bij het suiker-boter-mengsel en meng goed door met een spatel of lepel. Nu doe je het bloemmengsel erbij, en tot slot spatel je de gehakte noten en stukjes chocolade erdoorheen. Weer even goed mengen.
- Doe het mengsel in de ingevette cakevorm met bakpapier, en leg er 2 halve bananen bovenop, zet in de oven en bak voor 40 minuten.
- Check na 45 minuten of hij gaar is door een satéprikker in te steken; als deze er schoon uit komt, is hij klaar, anders zet je hem nog even 5 minuutjes terug in de oven. Laat de cake minimaal 30 minuten afkoelen. Lekker met een lik boter.
Enjoy!
11 Comments
Corrie Hekkers
4 maart 2016 at 18:04vastgepind 😀
Corrie Hekkers
4 maart 2016 at 18:05Marlon Sebel
Lisa Poort
4 maart 2016 at 19:03Irma Aveskamp
Roos Rodriguez
4 maart 2016 at 20:06Het is heerlijk Jacqueline Sluijter.
Foodblabla
4 maart 2016 at 20:20Thx Roos Rodriguez😉
Yvette Molenaar
4 maart 2016 at 22:34Kim de Jong Floor Brink Marjolein Aurora
Kim de Jong
5 maart 2016 at 09:30Die ziet er beter uit dan die van mij…
Petra van Baren
4 maart 2016 at 22:53Sinds ik ff ga stoppen met banaan wat ik heerlijk vind zie ik overal recepten met banaan boehoe maar moet ff want ik heb een teveel aan kalium 😧
Allana Arendse
4 maart 2016 at 23:35Lana Laheij
Lana Laheij
4 maart 2016 at 23:49Mwooooh
Henny Poort
5 maart 2016 at 17:46Lisa