SNACKS ZOET

Bananenbrood

4 maart 2016

Dit overheerlijke bananenbroodje lukt altijd!

bananenbrood 2

Hij is knapperig van buiten en smeuïg van binnen, en wat ik zo fijn vind, is dat je er een paar dagen heerlijk van kunt snoepen zonder dat het droog wordt. (wel goed verpakken natuurlijk!) ik verpak het meestal in een vetvrij bakpapiertje.

bananenbrood 3

Have fun met bakken!

Liefs,

Jacq

Bananenbrood
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven op 180 graden, vet een cakevorm in en leg er ook nog een bakpapiertje in.
  2. Doe de bloem, bakpoeder en zout bij elkaar. Meng even door elkaar. Mix de zachte boter met de suiker in een andere kom. Prak de bananen met een vork (hoe rijper de bananen hoe makkelijker dit gaat) en meng de eieren er doorheen.
  3. Doe het banaan-ei-mengsel bij het suiker-boter-mengsel en meng goed door met een spatel of lepel. Nu doe je het bloemmengsel erbij, en tot slot spatel je de gehakte noten en stukjes chocolade erdoorheen. Weer even goed mengen.
  4. Doe het mengsel in de ingevette cakevorm met bakpapier, en leg er 2 halve bananen bovenop, zet in de oven en bak voor 40 minuten.
  5. Check na 45 minuten of hij gaar is door een satéprikker in te steken; als deze er schoon uit komt, is hij klaar, anders zet je hem nog even 5 minuutjes terug in de oven. Laat de cake minimaal 30 minuten afkoelen. Lekker met een lik boter.

    Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

You Might Also Like...

11 Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.