Ik krijg er maar niet genoeg van ,kikkererwten ik ben er dol op!
En ze zijn zo gezond, ik wel ze tegenwoordig zelf, ze wellen dan ongeveer 24 uur in koud water en daarna moet je ze nog ongeveer 20 min koken. Maar dat is de moeite waard!
- Ingrediënten
- 1 groot blik kikkerwten
- 1 1/2 el olijfolie
- 3 tl kruidenmix (recept hieronder)
- voor de kruidenmix
- 2 tl suiker
- 1 1/2 tl gemalen komijn
- 1 1/2 tl paprikapoeder
- 1 tl cayennepeper
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl zout
Ingredients
|
- Verwarm de oven tot 220 graden.
- Spoel de kikkererwten goed af, en maak ze voorzichtig droog met een theedoek of stukje keukenrol. Wel voorzichtig deppen anders gaan ze kapot. Maak ondertussen het kruidenmengsel, doe alle kruiden in een kom samen met de olie en roer alles goed door elkaar, meng daarna de kikkererwten erdoor en schep voorzichtig om totdat er laagje van kruidenmengsel rond de kikkererwten zit.
- Verdeel de erwten over een met ovenpapier beklede bakplaat en bak ze voor ongeveer 40 a 60 minuten goudbruin, maar houdt ze goed in de gaten want anders zouden ze kunnen verbranden. Af en toe een beetje schudden met de plaat zodat ze gelijkmatig bruin worden helpt! ( vergeet je ovenwanten niet!) Daarna heel goed laten afkoelen en je kunt aanvallen! Enjoy!
- www.fatgirltrappedinaskinnybody.com
1 Comment
Ria Sluijter
8 juli 2014 at 18:55Apart!!