Wij zijn dol op kip, en dan vooral uit de oven.
Dit is weer z’n heerlijk makkelijk te maken recept voor doordeweeks, alles in een ovenschaal en hoppa zo de oven in.
Om het tot een complete maaltijd te maken kan je ook krieltjes meebakken in de zelfde ovenschaal, ik weet het zeker hier ga je van smullen!
“Kip het meest veelzijdige stukje… 🙂
- 6 kippenpoten
- 1 bol knoflook verdeeld in ongepelde teentjes
- 6 sjalotten ongeschild
- 2 sap van 2 citroenen in plakjes
- 3 takjes rozemarijn
- 150 ml droge witte wijn
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven voor op 160c.
Leg de kippenpoten in een ovenschaal, verdeel de rozemarijn, knoflookteentjes, sjalotten, tijm en citroen over de schaal.
Besprenkel met de olijfolie, giet daarna de witte wijn erover en dan flink wat grof gemalen peper en wat zout. Dek het af het alu folie, Zet voor 1/2 uur in een oven van 160 graden, haal dan de alu folie eraf en zet het nog voor ongeveer 30 minuten op 200 c terug in de oven, totdat de kip goudbruin en gaar is. Haal uit de oven en laat nog 10 minuten rusten.
(Wij eten de kip met een bonensalade)
Enjoy!
6 Comments
Carla Baas
24 juli 2014 at 21:09Lekker! Bijna drie uur in de oven?
Hamide Tosun
24 juli 2014 at 21:44Mmmmm heerlijk!
Foodblabla
24 juli 2014 at 21:45Thanks Carla Baas je hebt gelijk, het recept heb ik zojuist aangepast…. fijne avond (3 uur is inderdaad een beetje veel voor kippenpoten 🙂 )
Mieke
24 juli 2014 at 23:12Wat Zou een leuke vervanging van rozemarijn zijn ( geen thijm) want want thijm en rozemarijn krijg ik hoofdpijn. En ik houd wel v e kruidige smaak
Jennifer
28 augustus 2014 at 13:24Peterselie en/of bieslook misschien?
Ria Sluijter
25 juli 2014 at 15:45Lekker ziet het er uit..x