Dit maakte ik al een keer, Kokosmakronen met chocodip, ‘klaar in een wip!’ 🙂 En geloof mij, ze zijn een hit! Ik heb ze ook een keer met sinaasappellikeur gemaakt dat smaakt ook geweldig!
De kokosmakronen zijn door mij gemaakt, foto door Sander
- voor +/- 15 kokosmakronen
- 250 gram gemalen kokos
- 250 gram suiker
- 4 eieren
- 150 gram pure chocolade voor de dip
- overig
- ijsschep
- vork / diepvrieszak of spuitzak (werkt beter)
- velletje bakpapier
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Weeg de suiker en kokos af. Meng deze in een grote pan met de eieren tot een plakkerig mengsel. Bak dit 5 minuten op een zacht vuurtje. Maak met een ijsschep of met je handen ronde balletjes van het kokosmengsel en leg dit op een met bakpapier belegde bakplaat. Bak voor 8 minuten tot iets verkleurd.
- voor de versiering met chocolade (optioneel) Smelt in de magnetron de 150 gram pure chocolade. Dit doe je op 900 watt voor 1 minuut, dan roeren en nogmaals 1 minuut. Doop de kokosmakronen met de onderkant in de chocolade. Laat even een paar seconden drogen in de lucht en zet dan op een plaat die, straks met alles erop, in de koelkast past. Doop de kokosmakronen met de onderkant in de chocolade. Laat even een paar seconden drogen in de lucht en zet dan op een plaat die, straks met alles erop, in de koelkast past. Smelt de 2 blokjes chocolade door deze afgesloten in een diepvrieszakje in een glas heet water te hangen. Knip dan het puntje van de zak en zigzag streepjes chocolade over de kokosmakronen. Met een vork kan dit ook, maar dan wordt het iets minder strak. Zet in de koelkast voor 20 minuten of totdat de chocolade hard is.
- Enjoy!
4 Comments
Sander Damen
24 mei 2014 at 19:59En de kokosmakronen waren heerlijk!! Op het werk ook alleen maar leuke reacties gehad. xx
Mieke van Manen
26 oktober 2014 at 13:45Oh ik had niet goed gelezen,. Je gebruikt al een ijsbolletke!
Angenie Zijlmans
26 oktober 2014 at 15:44Jammer dat er suiker inzit!
Foodblabla
26 oktober 2014 at 19:23Missch. met suikervervanger maken Angenie Zijlmans? succes. 🙂