SNACKS ZOET

Kokosmakronen met chocodip

Dit maakte ik al een keer, Kokosmakronen met chocodip, ‘klaar in een wip!’ 🙂 En geloof mij, ze zijn een hit!  Ik heb ze ook een keer met sinaasappellikeur gemaakt dat smaakt ook geweldig!

  De kokosmakronen zijn door mij gemaakt, foto door Sander

Kokosmakronen met chocodip

Kokosmakronen met chocodip


Kokosmakronen met chocoladedip
Kokosmakronen met chocodip
Kokosmakronen met chocodip
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Weeg de suiker en kokos af. Meng deze in een grote pan met de eieren tot een plakkerig mengsel. Bak dit 5 minuten op een zacht vuurtje. Maak met een ijsschep of met je handen ronde balletjes van het kokosmengsel en leg dit op een met bakpapier belegde bakplaat. Bak voor 8 minuten tot iets verkleurd.
  3. voor de versiering met chocolade (optioneel) Smelt in de magnetron de 150 gram pure chocolade. Dit doe je op 900 watt voor 1 minuut, dan roeren en nogmaals 1 minuut. Doop de kokosmakronen met de onderkant in de chocolade. Laat even een paar seconden drogen in de lucht en zet dan op een plaat die, straks met alles erop, in de koelkast past. Doop de kokosmakronen met de onderkant in de chocolade. Laat even een paar seconden drogen in de lucht en zet dan op een plaat die, straks met alles erop, in de koelkast past. Smelt de 2 blokjes chocolade door deze afgesloten in een diepvrieszakje in een glas heet water te hangen. Knip dan het puntje van de zak en zigzag streepjes chocolade over de kokosmakronen. Met een vork kan dit ook, maar dan wordt het iets minder strak. Zet in de koelkast voor 20 minuten of totdat de chocolade hard is.
  4. Enjoy!
Recept Afdrukken
print het recept

4 Comments

  • Reply
    Sander Damen
    24 mei 2014 at 19:59

    En de kokosmakronen waren heerlijk!! Op het werk ook alleen maar leuke reacties gehad. xx

  • Reply
    Mieke van Manen
    26 oktober 2014 at 13:45

    Oh ik had niet goed gelezen,. Je gebruikt al een ijsbolletke!

  • Reply
    Angenie Zijlmans
    26 oktober 2014 at 15:44

    Jammer dat er suiker inzit!

  • Reply
    Foodblabla
    26 oktober 2014 at 19:23

    Missch. met suikervervanger maken Angenie Zijlmans? succes. 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.