Ingredients
- 500 gram krabvlees (kan uit blik, druk het vocht er goed uit)
- 1 schil van citroen
- 4 bosuitjes
- 1 rode peper
- 1/2 tl milde paprikapoeder
- 100 gram broodkruim
- 100 ml mayonaise
- 2 eidooiers licht geklopt
- 1 eiwit tot zachte pieken geklopt
- olijfolie
- verse korianderblaadjes
- 1/2 limoen voor garnering
- Kruidensaus
- flinke hand waterkersblaadjes
- 150 gram yoghurt
- 2-4 el mayonaise
- flinke hand gemengde kruiden (koriander, peterselie, munt)
- 2 bosuitjes
- sap van 1 limoen
Ingredients
|
Instructions
- Pureer alles in een blender of met de staafmixer , dek af en bewaar in de koelkast. Voor de koekjes: Doe de krab, limoenrasp, bos ui, rode peper, paprikapoeder en broodkruim in een kom met zout en peper en meng door elkaar. Spatel de mayonaise en eidooiers erdoor en spatel dan het geklopte eiwit er luchtig door. Vorm met je handen tot +- 24 ovale koekjes en zet 30 min in de koelkast. (je kunt ze natuurlijk ook langer van tevoren maken). Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de krabkoekjes aan elke kant mooi goudbruin, ongeveer 2 min aan elke kant. Garneer met de korianderblaadjes en 12 limoen en serveer met de kruidensaus en een glaasje bubbels. Enjoy! Bron, Jamie
No Comments