Hallo lieve foodlovers,
De weersverwachting voor het komende weekend, Hollands weer met veel regen en lokaal natte sneeuw, Brrr dat schreeuwt om een heerlijk stoofgerecht van lamsvlees, witte kool, gekookte aardappels roomboter en peterselie.
Zet de verwarming maar iets hoger, duik de keuken in en Enjoy!
- 1 kg lamsvlees liefst lamsnek
- 1 kleine witte kool in parten
- 3 el bloem
- 1 el ras el hanout Marokkaans kruidenmensel
- 50 g roomboter
- 1 L runderbouillon
- 1 klein bosje peterselie gehakt
- peper / zout
Ingredients
|
- Bestrooi het lamsvlees met de bloem en de ras el hanout en bak vervolgens in de helft van de roomboter bruin. Blus dit af met de bouillon.
- Voeg de koolparten toe en breng op smaak met flink wat versgemalen peper en evt. nog wat zout. Stoof het geheel in 2 uur gaar met de deksel schuin op de pan. Serveer het vlees met gekookte aardappelen en garneer met een klontje roomboter en gehakte peterselie.
No Comments