Helder Eetcafe

Leuk! Foodblabla is gastblogger bij Helder Eetcafé in Arnhem.

Aan de rand van het altijd gezellige en bruisend Klarendal in Arnhem vind je Helder Eetcafé.

Helder is een fijn eetcafé met een gezellige jonge uitstraling, waar je binnenkomt in een huiselijke sfeertje, je kan hier terecht voor de lunch, brunch een borrel of diner. Tom Niels en Michel Blok hebben 2 jaar geleden het roer omgegooid en deze voorheen oud bruine café helemaal omgetoverd tot een mooi sfeervol eetcafé.

Tom Niels, Helder Eetcafe

Tom Niels, Helder Eetcafe

Michel Blok, Helder Eetcafé

Michel Blok, Helder Eetcafe

De inrichting van Helder eetcafé is door Michel en Tom zorgvuldig uitgekozen, je hebt het gevoel lekker in een gezellige huiskamer te zitten en dat is ook precies wat Tom en Michel willen uitstralen met de sfeer maar ook met het eten. Michel is een chef-kok die graag bourgondisch en ambachtelijk kookt met zoveel mogelijk lokale en duurzame producten, die van diverse landwinkels vandaan komen uit de regio. Zo komt veel groente van zijn schoonouders af, en de dipjes voor het biologische brood van Boer’n Dip. Ook over het drinken is goed nagedacht, de wijnen worden door een buurman geleverd om de hoek, en op de tap heeft Michel onder andere één van Sanders favoriete biertjes, namelijk een straffe hendrik (en dat was geen straf!).

Helder Eetcafe

Helder Eetcafe

Helder Eetcafe

Helder Eetcafe

Het menu wisselt wekelijk, is niet te uitgebreid (kleine kaart) en dat is makkelijk kiezen. Persoonlijk vind ik dat erg fijn. Ze houden hierbij goed de seizoenen in de gaten. De populairste gerechten zoals de hamburger en van de desserts de cheesecake blijven op het menu staan. Tom en Michel houden zelf ook erg van winterse gerechten zoals, stoofpotjes en stampotten, dus nu het herfst is en met de winter in aantocht, kunnen ze hun hart ophalen.

Helder Eetcafe Brood met Boern' Dip

Helder Eetcafe Brood met Boern’ Dip

Helder Eetcafe hartige vega taart

Helder Eetcafe hartige vega taart

Voordat we aan tafel gaan, krijgen we van Tom heerlijk getoast brood met “Boer’n dip”, een mooie olijfolie met zeezout en 2 andere dips van de landwinkel, Sander drinkt een straf biertje en ik een glas rosé.

Dat was genieten van een heerlijke starter voor de maaltijd, want ik had best wel trek. Als hoofdgerecht kiest Sander de hertenbiefstuk, geserveerd op een rijke stamppot van aardappel en zuurkool met een cranberry compote, dit is een heerlijks seizoensproduct passend bij de kookstijl van Michel, natuurlijk heb ik ook van Sanders bordje gesnoept, en ik snap wel waarom Tom dol is op de stampotjes van Michel , want hij maakt heerlijke zuurkoolstamp, en ik ben benieuwd naar zijn andere stampotten. Zelf kies ik voor de goedgevulde vegetarische groentetaart, gemaakt van een knapperig bladerdeeg met een mooi stuk gesmolten gorgonzola on top, en dat maakt deze hartige taart extra pittig van smaak, Yum. Bij ons hoofdgerecht krijgen we frieten, overheerlijke vers gebakken aardappeltjes en een lekkere verse frisse salade met bijzondere groenten, met onder andere crunchy baby mais, augurk, radijsjes, komkommer, en ook nog eens aangemaakt met een fijne dressing, ook die is homemade en dat proef je. Mijn enige opmerking is dat wij naast de overheerlijke gebakken aardappelen de frietjes wel konden missen, vind ik persoonlijk teveel van het goede.

Helder Eetcafe heerlijke salade

Helder Eetcafe heerlijke salade

Helder Eetcafe Hertenbiefstuk

Helder Eetcafe Hertenbiefstuk

Voor het dessert heeft Michel ons echt verrast met een “kleine” proeverij van de verschillend desserts die op het menu staan. We krijgen een puntje boterkoek, een smeuïge chocolademousse met een brownie, een punt appeltaart en als absolute highlight, een New York style cheesecake, OMG die is echt “te lekker”! Hoe Sander het voor elkaar kreeg weet ik niet, maar bijna alles was op…….

Helder Eetcafé dessert

Helder Eetcafé dessert

Sander en ik hebben genoten van al het heerlijke eten (ik heb nog net niet mijn bord afgelikt). Het was een gezellige, maar vooral relaxte avond, op & top verzorgd door Tom Niels en Michel Blok. Helder Eetcafé is een aanrader voor iedereen die van een lekker bordje eten houdt, omringt door knusse gezelligheid & een huislijke sfeer.

Wij komen zeker terug, bedankt Tom en Michel voor een heerlijk avondje uit.

Liefs,

Jacq

Je vind Helder Eetcafé via