HOOFDGERECHT

Brisket met lager bier uit de oven

We wilden het al heel lang maken, BRISKET, en eindelijk hebben wij een mega stuk (1,5 kilo voor 2 personen 🙂 ) besteld bij de slager en zijn we aan de slag gegaan in de keuken.

Wat is brisket?

Brisket (borststuk) is een stuk rundvlees dat langzaam is gegaard op de barbecue. Het vlees wordt gesneden uit de borst van het rund en laat zich onderverdelen in de point en de flat. De point is het vetste stuk. De gehele brisket is gemarmerd met vet, dat door de langzame garing op lage temperatuur voor een mals eindresultaat zorgt. Brisket is een typisch Texaanse specialiteit en geldt als het meesterstuk van professionele barbecuers. Na garing wordt het vlees tegen de draad in gesneden en in plakken geserveerd. Of zoals wij het hebben gegeten uit elkaar getrokken als een soort draadjes vlees samen met een romige aardappelpuree en geglaceerde worteltjes.

Brisket moet een tijdje in de oven (of op een BBQ) garen, maar het is zeker de moeite waard om het een keertje te maken.

Enjoy!

Brisket met lager bier uit de oven

Brisket met lager bier uit de oven

Brisket met lager bier uit de oven

Brisket met lager bier uit de oven


Brisket met lager bier uit de oven
Brisket gestoofd in bier
Brisket gestoofd in bier
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
 1. Verwarm de oven op 160 graden.
 2. Haal het vlees een uur van te voren uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen.Brisket
 3. Kruid het vlees royaal met peper en zout, verwarm een grote braadpan met een flinke scheut olijfolie, en braad het vlees bruin aan voor 4 minuten per kant totdat het vlees aan alle kanten mooi bruin is.

  Haal het vlees uit de pan en houd het apart.
 4. Voeg in dezelfde pan de uien, Italiaanse kruiden en een klein beetje peper en zout toe en bak dit voor 5 minuten, totdat de uien zacht zijn maar niet te bruin. Voeg het bier, bouillon en de knoflook toe en breng het aan de kook.
 5. Leg het vlees in een braadslee of ovenschaal, giet het uienmengsel over het vlees, en dek dit goed af met aluminiumfolie.

  Zet het in de oven en bak het vlees voor 3 tot 3 ½ uur totdat het vlees zacht is en zo gaar en mals is, dat je het uit elkaar kan trekken.
 6. Voor de jus, haal het vlees uit de braadslee en laat het een half uurtje rusten voordat je het aan gaat snijden. Blus de aanbaksels in de braadslee af met een kopje water of een beetje rode wijn, en breng aan de kook. Roer alle baksels los met een houten lepel en laat het ongeveer 2 minuten zacht koken. Voor een mooie gladde jus haal je alles door de zeef en roer op het laatst 2 klontjes boter doorheen.

  Serveertip | Heerlijk met romige aardappelpuree, geglaceerde wortelen en de zelfgemaakte jus.
Recept Afdrukken
print het recept

1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.