Hi lieve foodlovers,
Voor By the Grape heb ik weer een paar mooie wijn spijs combinaties mogen maken. Het recept van deze mini vis taartjes deel ik graag met jullie!
Happiness is having comfort food at the end of a stressful week
Wijn & Spijs:
”Muscadet is een match made in heaven met alles uit de zee. De frisheid van de wijn doorbreekt het vettige van het gerecht. En juist hierdoor komen zowel de smaak van de wijn als van het gerecht heel mooi naar boven.”
- Voor de saus
- 200 g ongekookte tijgergarnalen
- 150 g zalmfilet in blokjes gesneden
- 400 ml volle melk
- 25 g roomboter
- 150 g Gruyere geraspt
- 2 handjes peterselie fijngehakt
- rasp van 1/2 citroen
- 2 el bloem
- Voor de topping
- 1 kg aardappels
- 100 ml volle melk
- 2 el kappertjes
- 1 klont boter
- 50 g Gruyere geraspt
- peper/zout
- 4 witte kleine ovenchaaltjes / potjes
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Schil, was de aardappels en snijd ze in blokjes, kook ze voor ongeveer 15 minuten gaar.
- Verwarm de melk op een zacht vuurtje, maar laat het niet koken.
- Verwarm een pan met antiaanbaklaag, smelt hierin de boter, doe de bloem erbij en roer voor 2 minuten. Schenk beetje voor beetje de melk erbij en roer goed door met een garde, totdat de saus mooi egaal en glad is
- Voeg de geraspte Gruyère toe en maak op smaak met peper, zout en de citroenrasp. Zet de saus even apart.
- Giet de aardappels af, laat ze uitstomen en stamp ze fijn, voeg de melk en de boter toe en maak op smaak met de kaas, peterselie, kappertjes en wat peper.
- Vet de ovenschaaltjes in met wat boter, verdeel de blokjes zalm en garnalen over de schaaltjes, giet voorzichtig de saus eroverheen totdat ieder schaaltje bijna tot aan de rand gevuld is.
- Schep er nu een flinke hoeveelheid van de aardappelpuree bovenop, je kan het mooi glad strijken met een vork, of je laat het er lekker rustiek uitzien. Bestrooi ieder schaaltje met de Gruyère en bak de mini vis taartjes in de oven voor ongeveer 30 minuten.
No Comments