Hi foodlovers,
Zoals beloofd, hier het recept van de spareribs met Dr Pepper glaze.
En ja ik weet het, ’t is misschien niet de gezondste manier om je vlees mee te marineren, maar trust me het is het proberen waard, dit is zo fucking tasty!
I take life with a slice of  bacon
A slab of ham and a rack of ribs 😉
Heerlijk met frieten van pastinaak en wortel!
- Voor de ribjes
- 2 stukken kalfsribben van ca. 500 g per stuk
- 1,5 l Dr Pepper
- 2 steranijs fijngemalen in vijzel
- 8 piment korrels fijngemalen (houd 1 tl apart)
- Voor de Glaze
- 200 ml Dr Pepper
- 6 el bruine suiker
- 6 el heinz tomatenketchup
- 1.5 el dijon mosterd
- 2 el Worcestershire saus
- 3 el soja saus
- 1 tl van de gemalen specerijen (piment en steranijs)
- 1 jalopeno peper gehalveerd
Ingrediënten
|
- Verwarm de oven op 160 graden Leg de ribjes in een in geolied bakblik met de vleeskant naar beneden. Kruid de ribben met de gemalen kruiden en wat peper en zout. Giet de Dr. Pepper eroverheen, en dek af met zilverfolie. Bak de ribjes voor 2 uur in de voorverwarmde oven.
- Maak ondertussen de lak voor de ribben, doe alle ingrediënten in een steelpan en kook op zacht vuur ongeveer voor 30 minuten totdat het dikker en stroperiger is geworden
- Haal na 2 uur de ribjes uit de oven en neem de ribjes uit het bakblik, leg ze op een rooster, gooi het overige vocht in het bakblik weg. Zet de oven op 200 graden. Bestrijk de ribjes met de lak, dit gaat heel erg goed met een kwast. Rooster ze daarna nog op het rekje voor 30 minuten in de oven, tussendoor wel blijven bestrijken met de lak voor veel smaak. Hak de ribjes in stukken en het eet feest kan beginnen.
3 Comments
Roos Rodriguez
18 september 2016 at 21:00Lijkt mij heel lekker.
Foodblabla
18 september 2016 at 21:01Foodblabla
18 september 2016 at 21:01is ook erg lekker