Quinoa
BLOG

Morgen online, een lekker recept met Quinoa

Vandaag gegeten, Quinoa met pistache, peterselie, knoflook, olijfolie en nog meer lekkers. Het recept & de foto komt morgen online…

Quinoa FoodBlaBla | styling en koken door Jacqueline Sluijter | fotografie door Sander Damen

Quinoa FoodBlaBla | styling en koken door Jacqueline Sluijter | fotografie door Sander Damen

Quinoa is hip!

Je ziet er steeds meer recepten mee voorbij komen (spreek uit: kien-wah). Maar wat is quinoa nou precies, en hoe maak je het?

Quinoa is een zaadje met een nootachtige smaak. dat van oorsprong groeit in het Andesgebergte. Het is een goede vervanger voor granen is verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals geel, rood, bruin en zwart. Wij gebruiken meestal de gele variant, deze is namelijk ook het makkelijkst verkrijgbaar. Hoewel het een paar jaar geleden nog onbekend was, kun je het inmiddels op steeds meer plekken kopen én is het in verschillende varianten verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld voorgekookt en gepoft.

Healthy

Quinoa is ontzettend voedzaam en bevat veel vitamines, eiwitten en mineralen. Het bevat zelfs zoveel voedingswaarden dat een klein bakje quinoa al bijna volstaat als volledige maaltijd. Veel mensen gebruiken het daarom ook om gezonder te leven of om af te vallen (uiteraard wel vergezeld met de betere en gezonde ingrediënten). Tot slot is het glutenvrij, dus ideaal voor mensen met een glutenallergie of -intolerantie!

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.