Appeldoorn Velp | www.foodblabla.nl | de foodblog uit Arnhem en Velp | door Jacqueline Sluijter
BLOG

Ontdek de winkelstraat met karakter | Emmastraat in Velp |

Gisteren hebben mijn man en ik boodschappen gedaan met de fiets. Het was namelijk een prachtige dag met volop zon. Als ik in Velp ga winkelen dan ga ik altijd even naar de Emmastraat, hier vind je namelijk leuke winkels en de straat heeft een gezellige uitstraling.

Bij wijnhuis Appeldoorn (website) kocht ik een heerlijke wijn

Domaine de la Casa Blanca Collioure 2012

Banyuls en Collioure zijn twee herkomstbenamingen die dezelfde geographische regio delen, namelijk in het uiterste zuiden van Frankrijk, tegen de Spaanse grens aan. De steile hellingen en de harde zeewind maken wijnbouw moeilijk en de rendementen in de wijngaard zijn bij Casa Blanca, het oudste familiedomaine in de appellation, met slechts 20 hl per hectare zeer laag. Hervé Levano werkt volledig Biologisch en zijn wijnen worden gezien als de absolute top van de Roussillon. Zijn rode Collioure is gemaakt van grenache, syrah, mourvèdre en carignan druiven. Na de handmatige pluk volgt de gisting en vervolgens rijpt de wijn op kleine eikenhouten fusten. Een bijzondere en originele rode wijn die door de lage opbrengst per hectare veel terroir invloed heeft.

Deze wijn hebben wij gisteravond opgedronken, en hij is heerlijk!

traiteur van Zeventer en Keenenburg (website).

Voor een lekkere cappucino en voor een hapje gingen wij naar van Zeventer en Keenenburg. Hier werden wij ontvangen door Aline van Zeventer, de eigenaresse. Zij vertelde graag over haar heerlijke eten die ze zelf bereid in haar leuke gezellige keuken in haar winkel. Wij aten een overheerlijk rozemarijnbrood, vers uit de oven, met tapanade, olijven, hartige quiche gevuld met zalm, warme chorizo worstjes en als extra smaakexplosie een lolly van eendenrilette.

Een stukje over Traiteur van Zeventer en Keenenburg:

Na jarenlang met veel plezier te hebben gekookt voor familie en vrienden, ben ik in 2000 begonnen met koken voor diverse verschillende bedrijven. In 2002 ben ikzelf catering opdrachten voor particulieren gaan uitvoeren. Gerechten en hapjes die ambachtelijk bereidt worden en meegaan met de tijd. Eind 2009 is de verkoop van delicatessen erbij gekomen, in onze winkel in De Steeg. Sinds maart 2012 zijn wij gevestigd in de Emmastraat. De delicatessen die in de winkel worden verkocht, zijn veelal ambachtelijke producten van kleine bedrijven. Zoals de truffelproducten. Verder verkopen we een mooie en bijzondere balsamicoazijnen van Piazza Grande en Mussini. Franse azijnen en mosterd van Martin Pouret. Eek & Eulie van de Librije. Koekjes van Dolci Baci (glutenvrij). En natuurlijk de lekkere zoete olijven. Verder kunt u bij ons in de winkel terecht voor een koffie, lunch, glas wijn, high tea, meeneem maaltijd, vleeswaren en olijven.

1 Comment

  • Reply
    Ria Sluijter
    19 mei 2014 at 10:46

    Mooi in elkaar gezet, en goede flessen wijn!!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.