Mosselen uit Zeeland

 

Zeeuwse mosselen kleiner, maar goed gevuld!!!

De Zeeuwse mosselen hebben dit jaar een wat kleinere schelp, maar zijn goedgevuld. Kwekers en handelaren zijn dan ook enthousiast over de kwaliteit.

Ik kocht vanmorgen deze  mooie kleine mosselen uit zeeland op de vrijdagmarkt  in Arnhem  bij de viskraam Heinen Koelewijn, en ik  ga ze  vanavond lekker wokken met tomaat  knoflook en rode peper en verse basilicum.

“spicy mosselen”

Vanavond  gaan we de mosselen wokken  aan het water dat gaat heel makkelijk met  een skottelbraai.

“Een skottelbraai is een handig kooktoestel die voornamelijk wordt gebruikt door kampeerders om te koken op de camping. Daarnaast gebruiken veel mensen hem om thuis buiten te koken. Een skottelbraai biedt immers veel meer dan een barbecue Je kunt erop bakken, grillen en wokken, maar meestal is hij ook te gebruiken als barbecue..

 

We eten er stokbrood bij met wat Aioli en drinken een glaasje rosé, lekker genieten samen van de avondzon bij het mooie Lathum.

Het recept deel  ik later met jullie op mijn blog.

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *