Zeeuwse mosselen kleiner, maar goed gevuld!!!
De Zeeuwse mosselen hebben dit jaar een wat kleinere schelp, maar zijn goedgevuld. Kwekers en handelaren zijn dan ook enthousiast over de kwaliteit.
Ik kocht vanmorgen deze mooie kleine mosselen uit zeeland op de vrijdagmarkt in Arnhem bij de viskraam Heinen Koelewijn, en ik ga ze vanavond lekker wokken met tomaat knoflook en rode peper en verse basilicum.
“spicy mosselen”
Vanavond gaan we de mosselen wokken aan het water dat gaat heel makkelijk met een skottelbraai.
“Een skottelbraai is een handig kooktoestel die voornamelijk wordt gebruikt door kampeerders om te koken op de camping. Daarnaast gebruiken veel mensen hem om thuis buiten te koken. Een skottelbraai biedt immers veel meer dan een barbecue Je kunt erop bakken, grillen en wokken, maar meestal is hij ook te gebruiken als barbecue..
We eten er stokbrood bij met wat Aioli en drinken een glaasje rosé, lekker genieten samen van de avondzon bij het mooie Lathum.
Het recept deel ik later met jullie op mijn blog.
3 Comments
Nicole van Veen-Meester
18 juli 2014 at 15:07Kan niet wachten!
Foodblabla
18 juli 2014 at 15:14nog ff geduld Nicole! 🙂
Ria Sluijter
18 juli 2014 at 17:00Smakelijk vanavond, geniet ervan..xx