BLOG

Mosselen – vervolg

We hebben een heerlijke avond gehad bij Lathum..
De mosselen smaakte heerlijk!
Alleen ben ik nu te moe om het recept te plaatsen.
Nog even geduld tot morgen dus.

 

Fijne avond nog!

Liefs,
Jacq

1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HOOFDGERECHT

Mosselen

Mosselen
Mosselen
Recept Afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten
Instructies
  1. Spoel de mosselen in een grote bak met koud water. Vervang het water en herhaal. Borstel de mosselen een voor een onder stromend koud water en trek de baarden eraf. Gooi kapotte mosselen weg. Tik met een lepel op geopende mosselen. Als ze niet dichtgaan gooi je ze weg. Het kan even duren voor ze dicht gaan. Snijd de wortel en bleekselderij in blokjes. Snijd de prei in dunne ringen. Hak het pepertje en de peterselie grof. Verwarm de olijfolie in een grote pan. Fruit er de groente en verse kruiden in, bak een minuut of drie. Doe een halve fles witte wijn in de pan. Wacht tot de wijn kookt en laat 5 minuten pruttelen. Doe er de mosselen in en doe het deksel op de pan. Zet je grootste pit op z'n hoogst. Wacht een minuut of vijf tot de mosselen koken. Haal het deksel van de pan en schud of schep de mosselen om. Kook nog een minuut. Verwijder de mosselen die niet open zijn gegaan. Meteen serveren met sauzen naar smaak en knapperig stokbrood. Enjoy ! Bron, Italiaans koken met Antoinette.
Recept Afdrukken
print het recept

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.